Connery

Nyt fra Sverige: Klassisk musik der booster din træning og IQ?

Hør 'Verdens smarteste træningstrack'

"Med inspiration fra min favorit Rocky træningssang, føles det som om jeg har komponeret lydsporet til min egen superheltefilm!" - Ordene kommer fra den svenske komponist Jonas Valfridsson, der står bag det, der er blevet præsenteret som 'verdens smarteste træningstrack'. 

Men hvordan hænger det nu lige sammen?

Projektet er skudt i gang af det svenske sportsbrand Björn Borg, ud fra to særskilte videnskabelige teser: Træning gør dig klogere. Klassisk musik gør dig klogere. 

1+1=3?

Lennart Högman, universitetslektor og forsker inden for  ognitiv neuro videnskab forklarer:

"Fysisk træning er gavnlig for mere end din krop - forskning viser, at den kan forbedre dine kognitive evner, såsom hukommelse og fokus. Det har også vist sig, at lytte til musik under træning vil øge din udholdenhed. Nogle siger, at musik med en indstillet BPM på 120-140 kan være ideel, når du træner (afhængigt af dit fitnessniveau). Konklusion, at lytte til klassisk musik, mens du træner, kan øge både din motivation såvel som udholdenhed, og til gengæld booste din kognitive ydelse."

ANNONCE
The World?s Smartest Workout Song

"Vi ønsker at inspirere og opmuntre folk til at træne. Vi ved, hvor godt det føles, men ved at tale om de positive fordele i forhold til vores hjerne, ved vi nu, at det ikke kun handler om en følelse - det er videnskab! Med denne symfoni taler vi om, hvordan træning kan gøre os klogere og dygtigere. På Björn Borg-kontoret træner vi sammen, og vi ønskede, at vores team skulle opleve denne magiske symfoni udført live af et orkester. Og selvfølgelig svede det ud på scenen, mens de lyttede" siger Emma Bengtsson, Brand Communications Manager hos Björn Borg.

Symfonien er netop nu tilgængelig på Spotify, hvilket giver alle muligheden for at gøre det til deres top track på deres trænings playliste - samt øge deres hjernefunktion, mens de sveder igennem.

Om det virker? Prøv selv. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce