Connery

Nye 3G telefoner på vej

I den for nylig afholdte 3GSM World Congress i Cannes kunne både Motorola og Samsung fremvise deres nyeste 3G telefoner

Både Samsung og Motorola har i løbet af 3GSM World Congress messen i Cannes fremvist deres bud på fremtidige telefoner til 3G nettet. I denne artikel vil vi opsummere hvilke modeller der er tale om, samt hvad vi kan forvente af de nye telefoner.

Samsung
Nye 3G telefoner på vej
Samsung var den første mobilproducent til at lancere verdens mindste klaptelefon med indbygget antenne, og de kan åbenbart godt lide at være de første til at lancere små telefoner. De kan nemlig med deres SGH-Z500 model præsentere verdens mindste 3G-telefon. Selve telefonen måler kun 90x44x25mm, hvilket ikke er meget af en 3G-telefon der er udstyret med megapixelkamera, Bluetooth og meget mere.

Ud over SGH-Z500, så har Samsung et par andre jern i ilden. I år regner Samsung med at lancere deres 2 andre 3G-modeller, nemlig henholdsvis Z300 og Z130. Den førstnævnte har indbygget musikafspiller og 3D stereo, hvilket er muligt idet telefonen har dobbelt højttalere. Mere attraktivt er Z130, der kommer med roterbar widescreen LCD-skærm. Yderligere har begge modeller megapixelkamera, Bluetooth og hvad man nu ellers kan forvente af en moderne 3G telefon.

På billedet ser vi fra venstre Z130, Z300 og Z500.

Motorola
ANNONCE
Nye 3G telefoner på vej
Motorola har også planer om at lancere 3 nye 3G-telefoner, samt 3 normale GSM telefoner. Disse modeller blev også vist frem til 3GSM messen i Cannes, og den første er Motorola A1010, en PDA-lignende smartphone. Denne telefon kommer med alt hvad en businessmand har brug for. Blandet andet internetadgang, instant messaging og hvad der ellers er et krav for nutidens smartphones. Telefonen kommer med trykfølsom skærm, ligesom vi så det på Motorola A920, 2 megapixel kamera, spil, audiovisuelle funktioner, og så understøtter den videotelefoni.

Den næste model er Motorola E1120, som må siges at være en yderst funktionsfyldt telefon. Telefonen kommer med hele 3 megapixel kamera der har 8x digital zoom. Yderligere understøtter telefonen videostraming, og kan optage videoer med mere ned 25 billeder pr. sekund. Telefonens skærm kommer med QVGA-opløsning, og ligesom i Samsungs Z300 har denne model 3D stereo gennem dobbelt polyfonske højttalere.

Den sidste model vi vil se nærmere på er Motorola E1060. denne model ligner også til forveksling Z300, idet den er specielt designet til de musikinteresserede. Telefonen har et 1,3 megapixelkamerea, og understøtter både videotelefoni samt streaming. En leveringsdato for Motorolas modeller er dog først sat til omkrig fjerde kvartal 2005.

På billedet ser vi fra venstre A1010, E1060 og E1120.

konklusion

Man må sige at fremtidens 3G telefoner byder på mange spændende nye tiltag, blandt andet er der gjort meget ud af at integrere endnu bedre kameraer i telefonerne, dog er det lidt skuffende at der ikke er noget bemærkelsesværdigt nyskabende ved disse nye telefoner. Men spændende ser det ud, og med udgivelser fra både Sony Ericsson, Siemens og Nokia, ser det ud til at 2005 byder på mange nye telefoner, om det så er 3G eller normale GSM modeller man er på udkig efter.
ANNONCE
Del

Seneste nyt