Connery

Ny undersøgelse viser, at øl er bedre smertestillende end paracetamol

Også selvom du ikke drikker en hel ramme!

Der findes nærmest altid en grund til at drikke øl. Har du haft en god dag? Fejr det med en øl. Har du haft en dårlig dag? Trøst dig selv med en øl. Føler du dig lidt halvsløj? Bliv rask med en øl. Er det fredag? Start weekenden med en øl. Er det lille fredag? Drik en, så weekenden føles tættere på. 

Alle meget valide grunde, hvis du spørger mig, men dog ikke så videnskabelige, som man måske kunne ønske sig. 

Men nu kommer der rent faktisk et videnskabeligt grundlag for én af ovenstående - forskere ved the UK’s Greenwich University har nemlig fundet ud af, at øl er bedre smertestillende end paracetamol. 

Ifølge TucsonNewsNow har forskerne altså fundet frem til, at alkohol er en effektiv smertestillende. De fandt også ud af, at jo flere øl, folk drak, jo mindre smerte følte de. Og så begynder vi jo nok at tænke, at ja ja, selvfølgelig kan du ingen smerte føle efter en ramme øl, men mindre kan faktisk også gøre det. 

Studiet sammenlignede 18 forskellige eksperimenter, som involverede 404 mennesker. De fandt ud af, at en alkoholpromille på 0.8 (omkring 3 eller 4 drinks), kan reducere smerte med op til 25%. Din smertetærskel vil også øges en smule. 

Det her er måske ikke overraskende, da vi jo er vant til at miste det meste i forbindelse med indtagelsen af alkohol - om det så er vores ejendele, hæmninger, værdighed eller smerte. Men det er altid rart at kunne smide et videnskabeligt forsøg i hovedet på dem, der synes, du drikker for meget!

via GIPHY

ANNONCE

Læs den fulde rapport her. 

Del

Seneste nyt

Annonce