Connery

Ny undersøgelse viser, at mere end halvdelen af danskerne lader katten komme med i seng

Kender du en der lader katten trone i sengen?

En ny undersøgelse har afsløret nogle beskidte vaner hos danskerne. Den globale støvundersøgelse, der er gennemført for (hvem ellers) støvsugerproducenten Dyson, gemmer på nogle spændende oplysninger om danskerne. 

I undersøgelsen konkluderes det, at kæledyr har frit slag i de danske hjem. 70 % af danskere med kæledyr sætter ingen begrænsninger for deres hund eller kats færden i hjemmet - mens det på globalt plan er på 44 %. 

Undersøgelsen viser at 55% af de danske katte får lov at sove i ejerens seng, og kattene i Danmark er altså mere privilegerede end den globale standard, hvor kun 44% får lov at komme i sengen. 

Det kan selvfølgelig nok være meget hyggeligt, sådan at have dyret til at slænge sig i sengen, men det er ikke helt uproblematisk, særligt hvis man gør en dyd ud af renlighed. 

Husdyr kan nemlig efterlade allergifremkaldende partikler i sengen - husstøvmider og ekskrementer fra husstøvmider er begge ting, som kan virke allergifremkaldende. Det er et faktum som kun en tredjedel af danskerne er klar over - mens langt de fleste tror at selve dyrehårene er problemet, fordi det er det der er synligt for det blotte øje. 

De små partikler kan få lov at ligge længe i mange danske hjem. Under halvdelen af de adspurgte danskere i Dysons undersøgelse har faste rengøringsrutiner og gør kun rent, når der ser beskidt ud. Danskerne fremhæves ligeledes i undersøgelsen som dem, der er mest tilbøjelige til at gøre rent, når der kommer gæster - det gør 31 %. 

"Det er bekymrende, hvis rengøringen udskydes, til der er synligt støv på gulvene, da mange støvpartikler er usynlige for det menneskelige øje. I det øjeblik støvet er synligt, er der sandsynligvis allerede støvmider i hjemmet," siger Monika Stuczen der forsker i mikrobiologi hos Dyson. 

Inden hundeejere kommer for godt i gang, er det vigtigt at pointere at husstøvmider også findes i hundens pels. Dog viser samme undersøgelse, at flere hundeejere gør rent ugentligt (48%), mens andelen af katteejerne der svinger støvsugeren på ugentlig basis er nede på 31 %. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt