Connery

Ny dokumentarserie markerer 20-året for 11. september

One Day in America får også dansk premiere

Terror-angrebene den 11. september 2001 er til stadighed en af de mest kendte terrorangreb i nyere tid - i år er det 20 år siden World Trade Center blev nedlagt af kaprede fly. 

For at mindes angrebene den 11. september i New York City, Washington D.C. og Pennsylvania, som fandt sted for 20 år siden, har National Geographic premiere på 9/11: ONE DAY IN AMERICA, en dokumentarserie på seks afsnit, som fortæller historien om begivenhederne på den dag – til tider minut for minut – gennem gribende personlige fortællinger fra redningsfolk og overlevende, som var der.

Dokumantarserien er udviklet af 72 Films, der har vundet Emmy-awards for 'Inside North Korea's Dynasty' og producerne Dan Lindsay og T.J. Martin der har vundet oscars for dokumentarfilmene LA 92 og Undefeated. 

"Vi husker alle, præcis hvor vi var den 11. september 2001. Midt i tragedien, kaosset og tristessen husker vi også de imponerende heltegerninger, uselviskheden og menneskeligheden, der blev vist den dag," siger Courteney Monroe, president, National Geographic Content. "Med denne serie forsøger vi at udødeliggøre disse fortællinger og fortsætter National Geographics tradition for autentisk og stærk historiefortælling, som giver en dybere forståelse af vigtige historiske begivenheder."

Hvert afsnit af serien kaster lys på heltegerningerne, som blev fremtvunget af begivenhederne 11. september, hvor individer, der satte deres eget liv på spil for at redde dem omkring sig, fortæller om deres oplevelser udelukkende i førsteperson. Fra redningsfolk til ansatte i World Trade Center og gode samaritanere, der så begivenhederne ske, deler de deres oplevelser – for nogles vedkommende for første gang.

Serien får premiere på National Geographic over fire aftener fra 29. august 2021 kl. 21.00

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce