Connery

Ny dokumentarserie følger Nadia Nadim under ombrust Qatar-episode

Hvorfor valgte Nadia Nadim at blive ambassadør for det omdiskuterede VM i Qatar? Ny dokumentarserie dykker ned i et kaotisk år for fodboldspilleren

En ny eksklusiv dokumentar på Viaplay udkommer 16. november 2022: Nadia Nadim - Game Changer?

Dokumentaren skulle oprindeligt følge Nadia Nadims vej tilbage fra en knæskade, men under optagelserne løb hun ind i en shitstorm, der ændrede vinklingen. 
Game Changer følger nu Nadia Nadim på både personligt og proffessionelt plan i 6 måneder

Den 34 årige danske kvindelandsholdsstjerne Nadia Nadim har gennem årene bombet mål ind for Danmarks kvindelandshold, og cementeret sig som danskernes darling. 

Så sent som i 2017 vandt angriberen prisen for "Årets Dansker" af Berlingske. Det er ikke kun målene, som gjorde hende til Berlingskes valg dengang, men i virkeligheden hendes historie. 

Nadia Nadim flygtede som 12 årig fra Taliban sammen med sin mor og søster, efter hendes far var blevet myrdet af den ekstremistiske gruppe. I Danmark fandt hun kærligheden til fodbold, og strøg til tops som en af de bedste kvindelige fodboldspillere Danmark har haft. En imponerende historie, som selvfølgelig gjorde hende til et stort forbillede for alle, små som store.


Hen over sommeren 2022 har Nadim modtaget en del kritik i medierne, grundet sit ambassadørskab for 2022 FIFA World Cup i Qatar. At verdensmesterskabet i fodbold har Qatar som værtsnation er blevet kaldt et mørkt kapitel i fodboldhistorien.

Tusindvis af døde migrantarbejdere, slavelignende forhold for migrantarbejderne, diskrimination mod LGBTQ+ personer, og en tilsyneladende generel ligegyldighed overfor visse basale menneskerettigheder er nogle af de ting, som gør at fodboldverden og resten af verden er imod VM i Qatar. Qatar har efter sigende også forbindelser til Taliban, og derfor kan det især se mærkeligt ud, når Nadia Nadim på baggrund af den historie hun har, vælger at lægge navn til begivenheden.

Nadia Nadim har udtalt at det ikke er pengene hun gør det for, men hvorfor så?

Nadia Nadim udtaler selv om dokumentaren: 

"Igennem hele min karriere har jeg forsøgt at gøre en forskel. Og vise verden at kvinder godt kan spille fodbold. Dokumentaren følger mig igennem seks måneder og går tæt på mig som person og som fodboldspiller. Jeg håber, at en mere nuanceret fortælling kan give seerne et indblik i, hvem jeg er, og hvad jeg kæmper for. De behøver ikke at være enige i alle mine valg, men jeg håber, at de sidder tilbage med et indtryk af, at de ting jeg gør, dem gør jeg, fordi jeg ønsker at gøre en forskel,"

Giver dokumentaren et nyt perspektiv på Nadia Nadim og det omdiskuterede VM i Qatar? Find ud af det i dokumentaren Nadia Nadim - Game Changer? på Viaplay fra 16. November 2022.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce