Connery

Ny Chromecast tryller dit fjernsyn om til Google TV

Chromecast er tilbage med et sæt helt nye features

Googles lille Chromecast er gået igennem flere generationer, og en ny lille gadget er på vej - smartere og med endnu flere funktioner end tidligere. 

Den nye Google Chromecast er mere end hvad man tidligere har kendt, fra den lille hdmi-gadget man kan tilslutte tv'et og streame fra sin smartphone.

De to primære forbedringer består af to ting: En dedikeret fjernbetjening til styring af Chromecasten - og et helt nyt brugerinterface: Google TV - En platform der minder em Android TV-styresystemet - men alene med fokus på indholdet. 

Det er smart, fordi det betyder at du kan trylle ethvert dumt eller halvsmart tv om til et Google TV, der har den fordel at have understøttelse af alle de streaming-apps, der findes til Googles tv-økosystem. Endnu vigtigere måske, for mange Apple-brugere: Google TV understøtter også streamingtjenesten Apple TV+

Altså er den nye Chromecast ikke bare en ting du kan sende indhold fra mobil til tv med, men praktisk talt et lille smart-tv økosystem i en lille pakke - som kan slippes løs på hvilken som helst skærm med en HDMI -indgang

ANNONCE
Google TV er præinstalleret med en række apps der er prominente på det danske marked, heriblandt DRTV og endda Apple TV+ - Ny Chromecast tryller dit fjernsyn om til Google TV Google TV er præinstalleret med en række apps der er prominente på det danske marked, heriblandt DRTV og endda Apple TV+

Chromecastens Google TV understøtter også den udvidede Google Assistant-pakke, som betyder man også kan tjekke op på Google Nest overvågningskameraer fra TV'et, eller bruge fjernbetjening og Chromecast som en ekstra Google Assistant.

Ny Chromecast med fjernbetjening - Ny Chromecast tryller dit fjernsyn om til Google TV Ny Chromecast med fjernbetjening

For år tilbage lancerede Google rent faktisk en dedikeret Chromecast 4K, som understøttede streaming i højere opløsninger, der den dag i dag er standard i langt størstedelen af nye TV-skærme. Af uforklarlige årsager droppede Google 4K-understøttelsen igen i deres forrige Chromecast-produkt, og mens Chromecast 4K forsvandt fra markedet, efterlod det en del brugere frustrerede over, ikke at kunne udnytte opløsningen på deres tv-skærm optimalt, med brugen af en nyere Chromecast.

Den gruppe af frustrerede brugere kan nu ånde lettet op, for den nye Chromecast kommer selvfølgelig med 4K-understøttelse og også billedforbedringsteknologier som Dolby Vision og HDR. 

Chromecasten understøtter også Dolby Atmos lydinput, så alle streamingapps der tillader det, kan sende det udvidede surround-signal igennem til soundbar eller lignende. 

Google selv fortæller at Chromecast med Google TV understøtter intet mindre end 10.000+ apps, men Chromecast fjernbetjeningen med indbygget Google Asistant kan styre flere enheder som eksempelvis TV'et selv - men også andre smart home-gadgets. 

ANNONCE

Den nye Google Chromecast lanceres i Danmark med en række præinstallerede apps: YouTube, Netflix, Disney+, Viaplay, DRTV, YouSee, Prime Video, HBO Max, Apple TV og Discovery+

Pris og tilgængelighed

Google Chromecast with Google TV får en vejledende salgspris på 529,- kroner. Den sættes til salg i danske butikker fra 21. juni 2022, mens forudbestillinger direkte fra Google kan ske fra 31. maj 2022. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt