Connery

Nvidia afslører pris og lanceringsdato for Geforce RTX2060

En af CES-messens første højdepunkter

CES 2019 skydes officielt i gang på tirsdag, men allerede nu er der godt gang i afsløringerne, ved verdens største messe for forbrugerelektronik. 

Det kan jeg sige med sikkerhed, for lørdag morgen hoppede jeg nemlig selv på et fly, for at tage til Las Vegas, så jeg kan rapportere på nyhederne. 

Jeg er netop vendt tilbage efter min første keynote, der blev afholdt af Nvidia - som for en gangs skyld klappede hesten om selvkørende biler og embedded hardware, og i stedet gik all in på at tale gaming - og mere bestemt: Ray-tracing grafikkort. 

I essensen troppede NVIDIAS direktør Jensen Huang op på scenen, for at fortælle om tre store ting:

  1. Det budget-venlige grafikkort i den nye GeForce RTX-serie; RTX2060, bliver langt om længe lanceret - det sker den 15. januar, til en vejledende salgspris på 349 dollars.
  2. Fra den 29. januar, begynder alle de store brands at sælge laptops med dedikerede RTX grafikkort. Det betyder blandt andet, at man snart kan få fingrene i en lille formfaktor laptop, med enorme kræfter. Eksempelvis er RTX2080 versionen af MSI GS65 hurtigere end en desktop-PC med GeForce GTX1080 kort, og mere end dobbelt så kraftig som en PlayStation 4 Pro - med 30% mindre fylde.
  3. Sidst, men ikke mindst er NVIDIA klar med G-Sync ultimate displays (mere herom senere) og også i gang med en kæmpe certificeringsrunde af ældre N-Sync monitors, hvori de der kan klare kravene, automatisk bliver software-opdateret til officiel understøttelse af G-Sync. 
ANNONCE

Størstedelen af keynoten, brugte Jensen på at tale om Ray-tracing, Teknologien, der gør den nye generation af grafikkort, til noget helt specielt. 

Ray-tracing arbejder med realtime lyseffekter, for at kunne skabe ultra realistiske realtime billeder, i en kvalitet, der for bare et par år siden, ville kræve timers rendering for minutters animerede film. 

NVIDIA har arbejdet hårdt på, at sætte de nye grafikkort i arbejde med den lynhurtige Ray-tracing teknologi, for at sikre sig, at de kan levere den enorme detaljegrad i lyseffekter, skygger, og reflektioner uden at gå på kompromis med frameraten. 

Det er noget de opnår ved hjælp af kunstig intelligens (AI), der sættes i system med GeForce DLSS teknologi. 

På et groft forsimplet sprog, gør DLSS det muligt for Nvidia, at forudsige hvilket billede der kommer næste gang, for så at begynde renderingen af dette, hurtigere end normatl. På den lange bane betyder det, at et grafikkort der i base-specifikationerne kører med 10 teraflops, ved at tænke fremad, vil kunne performe, som det der i dag ville tilsvare 40 teraflops. Hvilket udgør forskellen, om du kan trække dit spil lige så godt på en 4K monitor, som end mere traditionel 1080p monitor. 

ANNONCE
Nvidia afslører pris og lanceringsdato for Geforce RTX2060
Del

Seneste nyt

Annonce