Connery

Nu det jul igen...

Julestressen begynder så småt at komme tættere på - og jeg hader det...

Det årligt tilbagevendende fænomen er over os igen. Scenariet udspiller sig i, at der nu er godt to måneder til juleaften, og alligevel forsøger butikkerne, medierne og andet godtfolk at få det optimale ud af danskernes meget gavmilde julepunge.
Nu det jul igen...
Jeg kan lige så godt sige det som det er: Jeg er træt, led og ked af, at jeg år på år skal mindes om, at det nu igen er tid til kravlenisser og julegøgl, inden jeg knapt nok har opfattet at jeg skal skifte mine hawaiishorts ud til fordel for en utrendy kedeldragt.

Det er som om, at alt mystikken og den lune julehygge så småt er ved at drukne i alle de juletilbud, Magasin og ligesindede så ihærdigt prøver at trække ned over hovederne på os forbrugere - ja, man kan jo synge med på den gamle juleschläger fra MC Einar, og skabe sig et klart billede i hovedet af, hvordan julestressen så småt begynder at brede sig over det ganske land.

Jeg synes, at det i den grad er en kedelig udvikling, som hvert år synes at nå højder. Allerede for en måned siden annoncerede Søstrene Grene deres julesalg, som altid går direkte ind i hovederne på de danske husmødre. For alle ved jo, at enhver husmor bliver blød i knæene, når hun øjer muligheden for at tilegne sig en kravlenisse til den nette sum af 12 øre.

Skal jeg tage mine handelsskole briller på, og huske de vise ord som min store mentor forsøgte at banke ind i hovedet på mig, ville jeg straks begynde at tænke på "product life cycle" kurver, som fortæller os, hvordan man kan forlænge et produkts levetid - og dermed salgstal. Det er denne grænse, som år for år bliver rykket, og medfører frustrationer hos os som synes at julen ikke længere er det mest charmerende, men derimod er endt som et simpelt middel for de multinationale selskaber til at skabe endnu bedre årsresultater.

Nu er det ikke fordi jeg hader julen. Faktisk ved jeg ikke noget bedre,end at mødes sammen med min familie i et orgie af mad og gaver - for der er nu intet som kan samle danskerne mere, end kampen om at tage de 5 kg. ekstra fedt på på kortest tid. I love it!

MEN, det gode gamle ordsprog "alt med måde" står stadigvæk ved sin magt, og derfor vil jeg altså helst ikke mindes om denne glædelige tradition allerede nu. Hvorfor skal jeg mindes om, at jeg efter julen igen skal kæmpe for at smide de overflødige kg.? Ja, det næste bliver vel, at vi inden juleræset bliver bombarderet med reklamer for
Jeg forstår ikke, hvorfor jeg hver jul skal sætte mit venskab på spil med min bankrådgiver - hvad skete der med ideen om at give sine nærmeste et par askebægere og et fint lille hjemmelavet kort med stjerner og hjerter. Vi bruger så grotesk mange penge på julegaver, at hvis vi i stedet brugte dem på den tredje verden, kunne vi rede millioner af menneskeliv. Danskerne er mærkelige.

På den anden side er der ikke noget som er så dårligt, at det ikke er godt for noget. På fredag lander julebryggen, så helt forgæves har alt postyret altså ikke været. Det er jo også et velkendt fænomen, at de kære kvinder bliver lidt mere medgørlige og kærlige i den kolde juletid - så noget er der trods alt at se frem til! Hvis man så bare byttede om på det med kvinderne og øllet med alt julepostyret, ville vi faktisk få et næsten perfekt samfund.

Det store spørgsmål, som nu står tilbage er: Hvad kan vi gøre for at vende udviklingen, og få den gode gamle jul tilbage, som for mit vedkommende startede d. 1. december? Ja, jeg har ikke svaret - faktisk er jeg så bitter, at jeg flygter fra landet om et par uger og overlader alt den danske "julehygge" til alle mine landsmænd. Hav en rigtig glædelig jul!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce