Connery

Now You See Me [Anmeldelse]

Fortryllende heist-film med en stjernespækket rollebesætning der slår gnister sammen.

5 ud af 6 stjerner
Nordisk Film - Now You See Me [Anmeldelse] Nordisk Film
De fire talentfulde gademagikere Daniel Atlas (Jesse Eisenberg), Merritt McKinney (Woody Harrelson), Henley Reeves (Isla Fisher), Jack Wilder (Dave Franco) bliver på mystisk vis hidkaldt til en lejlighed i New York af en ukendt person. Her får de tilbuddet om at optræde i et spektakulært trylleshow i Las Vegas sponsoreret af rigmanden Arthur Tressler (Michael Caine) og sammen blive de ”De Fire Ryttere”. Under deres første optræden, lykkes det dem at røve en bank i Paris, for øjnene af flere hundrede publikummer og dernæst få pengene til at sprøjter ud over salen på MGM Grand hotellet i Vegas til stor jubel og begejstring. Med andre ord er ”De Fire Ryttere” illusionisternes svar på Robin Hood. Spørgsmålet er nu bare; Hvordan de bar sig ad med det, mens de stod på scenen under hele showet? Det viser sig at bank kuppet dog kun var første trin, i en tre-trins plan.
ANNONCE
Nordisk Film - Now You See Me [Anmeldelse] Nordisk Film
FBI agenten Dylan Rhodes (Mark Ruffalo) bliver sat på sagen, sammen med den franske Interpol agent Alma Dray (Mélanie Laurent), men Rhodes er ikke meget for at samarbejde med den uerfarende, men ganske kvikke agent og da slet ikke når hun tilsyneladende hele tiden er et skridt foran ham. Den aldrende tryllekunstner Thaddeus Bradley (Morgan Freeman) er ligeledes fast besluttet på at afslører, hvordan ”De Fire Ryttere” udfører deres dristige tricks. Ingen af dem kan dog forestille sig, hvad de har i vente ved magikernes storslåede finale show.
ANNONCE
Nordisk Film - Now You See Me [Anmeldelse] Nordisk Film
Now You See Me er fortryllende god underholdning. Historien bliver fortalt med en overskuds-agtig frækhed, der nærmest opfordrer publikum til at gætte med på, hvordan de fire magikere udfører deres imponerende trylle-kup. For den rigtige genistreg er, at det er filmen selv, der er den virkelige tryllekunst. Bedst som man tror, at man har regnet den ud, skifter filmens instruktør Louis Leterrier, nemlig gear og så ryger alle ens teorier om, hvem der står bag det hele.
ANNONCE
Nordisk Film - Now You See Me [Anmeldelse] Nordisk Film
Filmen kan nok bedst beskrives som en krydsning mellem Steven Soderberghs forrygende Vegas heist film; Ocean’s Eleven og Christopher Nolans undervurderede trylle-thriller The Prestige. De fire hovedrolleindehavere har en fremragende kemi, men det er især Woody Harrelson, der stjæler showet, som han har gjort det mange gang før. Der er allerede en 2’er i støbeskeen, men der er endnu ikke sat nogen dato for, hvornår produktionen går i gang. Her på redaktionen glæder vi os i hvert fald.
ANNONCE
Drengerøvs faktor: 80%
 
Teknisk information:
Original titel: Now You See Me
Frankrig/USA, 2013
Instruktør: Louis Leterrier
Medv.: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Isla Fisher, Dave Franco, Mélanie Laurent, Morgan Freeman, Common, Mark Ruffalo og Michael Caine
Genre: Krimi/Thriller
Billedformat: 2.40:1
Lyd: Dolby Digital/DTS-HD MA
Spilletid: 116 min
Dansk bio premiere: 18. juli 2013
Video premiere: 21. november 2013
Distributør: Nordisk Film
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce