Connery

Nørrebro Park Cafe

Nørrebro Park Café serverer en fantasiløs burger med stor entusiasme.

3 ud af 6 stjerner
Billede: Chefredaktørens iPhone - Nørrebro Park Cafe Billede: Chefredaktørens iPhone
Connery fråder på:

Nørrebro Park Café

Hørsholmsgade 32

2200 København N


I caféens kliniske, grå og musikløse atmosfære sidder kokken på knæ ved siden af bardisken og skriver på den tavle, der om lidt skal lokke kunder til cafeen. Håndskrift på et stort skilt ser ikke ud til at være den gode mands spidskompetence, men det kan sagtens tilgives, når han skriver, at dagens ret er stegt flæsk med persillesovs til 85 kroner – og oven i købet lover gratis opfyldning!

Desværre serveres dagens ret først fra klokken 1700, og klokken er ikke mere end 1400, da undertegnede og chefredaktøren entrerer etablissementet med rumlende maver. Valget falder i stedet på caféens burger, ikke mindst fordi der i menukortet står, at Nørrebro Park Café er stolte af deres burger. Vi vælger henholdsvis én med ost og bacon og én uden. Med til burgeren følger caféens stegte kartofler.

Det ser da også lækkert ud, da den rektangulære tallerken kommer på bordet. I den ene ende ligger de små runde, hele kartofler og ser meget appetitlige ud. De har ikke set skyggen af friture, og hurra for det. Konsistensen er lækker, men da de udelukkede er krydret med salt, er smagsoplevelsen ikke noget særligt. Det hjælper ikke ligefrem, at den eneste dyppelse, der bliver serveret til kartoflerne, er helt almindelig salatmayonnaise. Salatmayonnaise er helt fint på Burger King, men til en cafeburger til 100 kroner (110 med bacon og ost) vil vi gerne forkæles med en hjemmerørt aioli eller noget lignende.
ANNONCE
Billede: Chefredaktørens iPhone - Nørrebro Park Cafe Billede: Chefredaktørens iPhone
Burgerbollen ser lækker og hjemmebagt ud. Den grove bolle er sprød på ydersiden og lækker blød under skallen. Bollen viser sig desværre også, at være det bedste ved burgeren, for imellem over’n og under’n er der ikke meget opfindsomhed at spore. Fyldet består af snittet løg, tomat, agurk og babyleaves, og selv om alle råvarerne er helt friske, er smagsoplevelsen ikke prangende. Den eneste dressing er tilsyneladende pøset på under’n, og netop dressingen er denne burgers største ankepunkt. Den består nemlig af den samme småkedelige salatmayonnaise, som vi også dypper vores kartofler i.

Bøffen på 200 gram er også hjemmelavet, men ved stegningen har kokken muligvis været mere fokuseret på at skrive skilte end at lave mad. Bøffen i den ene burger viser sig nemlig at være ganske rå i midten, og selv om vi er nogle hårde vikinger, har vi det lidt anstrengt med rødt hakkekød – det kunne jo være købt i SuperBest! Vi tilkalder tjeneren, der tilkalder kokken, der kommer ned til vores bord og tøvende spørger, hvad vi ønsker, han skal gøre ved problemet. Af egen vilje beslutter han dog at lave en helt ny burger, og et godt stykke tid senere kommer en helt ny tallerken med en frisk portion kartofler på bordet – fin service. Denne gang er bøffen gennemstegt, bacon og ost giver burgeren et tiltrængt løft, men manglen på en ordentlig dressing skriger stadig til himlen.

Efter vi har spist, kommer tjeneren ned og tilbyder to nye glas cola for at råde bod på den ubehagelige oplevelse med det røde kød. Vi takker selvfølgelig ja, imens vi diskuterer den påfaldende lighed mellem dette sted og filmen ”Blinkende Lygter.” Den del af personalet vi så på Café Nørrebro Park var udelukkende mænd, der så lidt grove ud i kanten, og bestemt ikke besidder de største talenter, cafélivet har set indenfor betjening og kogekunst. Men til trods for at betjeningen var langsom, maden var halvkedelig og indretningen af lokalet godt kunne bruge et par kreative idéer, tog vi fra stedet med et indtryk af, at de her gutter gerne vil drive café. Og jeg vil gerne give deres stegte flæsk en chance en anden gang!

Derfor giver vi tre ninjaer: Én for burgerbollen, én for friske råvarer, og én for den gode vilje.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce