Connery

Nørre Vosborg: Vestjysk hotelperle med sans for lokalitet

En gastronomisk oplevelse i Vestjylland.

Der findes mange unikke steder rundt omkring i Danmark, hvor man kan opleve alt fra kultur og historie til gastronomi og selvforkælelse på højt plan - og en af de steder, hvor man kan opleve alle ting på én gang, finder man i det vestjyske.

Nærmere bestemt på Hotel Nørre Vosborg.

Jeg var blevet inviteret af direktøren Thomas Holme til at besøge den gamle herregård forvandlet til hotel, som gennem flere års vedligeholdelse agerer et levende kulturpunkt fra en interessant periode fra gamle dage. Udseendet udefra er som at træde ind i 1500-tallet, mens de indvendige detaljer er blevet moderniseret og gjort til moderne, luksuriøse hotelværelser.

ANNONCE
Foto: Familien Bühlmann - Nørre Vosborg: Vestjysk hotelperle med sans for lokalitet Foto: Familien Bühlmann

Guldkantsdanmark

Hotellet er placeret i Vestjylland og blot en mindre køretur fra mit barndomshjem, så jeg tog turen tilbage til de gamle rødder og så stedet an. En herlig, idyllisk beliggenhed med store arealer til historiske bygninger og ideelle forhold for både større selskaber, konferencer og eksempelvis bryllup.

Hotellet byder på simple, minimalistiske værelser, hvor man har restaureret gamle bygninger til moderne beboelse - eksempelvis boede vi en junior-suite, som tidligere har været den gamle hestestald. Området formår at integrere den gode historie i selve besøget, så man udnytter stedets gammeldags charme til en force for oplevelsen.

Den bedste force ved stedet er dog, at alle led på stedet værner om det lokale og udnytter den afsides ‘udkantsplacering’ til deres styrke. Mens mange restauranter, hoteller og oplevelsessteder ofte er tæt pakket sammen i indre bydele - hvilket kan være en force for turisme, den lokale community og byens vækst - så kan charmen ved at køre ud i det blå og ud i yderkrogene gøre oplevelsen til noget helt særligt.

ANNONCE
Foto: Familien Bühlmann - Nørre Vosborg: Vestjysk hotelperle med sans for lokalitet Foto: Familien Bühlmann

Stenkast fra lokale delikatesser

Placeringen lidt uden Vemb gør, at man ligger utrolig tæt på Vesterhavet og kan udnytte den vindblæste, vilde natur til mange formål på sin tur - man kan søge mod stranden, opleve Bovbjerg fyr, tage ind og besøge de lokale byer såsom Lemvig eller blot nyde et herligt afbræk fra bylivet.

En kort køretur fra hotellet byder på muligheden for at besøge lokale leverandører - eksempelvis hos Martin Daasbjerg, som står bag firmaet Dansk And, der leverer økologiske frilandsænder til store dele af landets koncerner såvel som toprestauranter.

En hurtig gennemgang i området cementerede et luksusliv for ænderne fra ællingelivet til store vidder med lækre kløverblomster og frit lejde med ‘jacuzzier’ af eget design - et luksusliv, der satte sit præg på smagen, som vi med egne smagsløg fik konstateret ved en let frokostservering indenfor dørene hos Martin selv, som bød på stegt og confiteret and i hans hyggelige hjem.

En dybt passioneret mand fra den gamle skole, som ikke går på kompromis med smag, dyrevelfærd eller det endelige produkt - hvilket også blev illustreret i de eksklusive råvarer (dog til overkommelige priser) i deres specialbutik, Jyske Raavarer, lokaliseret ved havnen i Struer. Et overdådigshedsudvalg af nøje udvalgte lokale råvarer og en butik, som mest af alt minder om de små, lokale gademarkeder, vi er så heldige at opleve nogle gange om året - her får man det bare hele året rundt!

Læs mere om Dansk And og Jyske Raavarer.

ANNONCE
Friske østers og gravad krondyr. - Nørre Vosborg: Vestjysk hotelperle med sans for lokalitet Friske østers og gravad krondyr.

Foruden Dansk And kan du søge mod min hjemby Lemvig, hvor den dybt populære Slagter Mortensen i nogle år har udvidet forretningen til guldægget E-Gastro, der leverer friske råvarer direkte til din hoveddør - forskellen fra andre lignende servicer på markedet er, at du får dine kød og råvarer direkte klar til at komme på middagsbordet, ingen frostvarer. Foruden kød, tapas, lækre udskæringer og den mest fantastisk skinke i Danmark - enebærkrydret Gjelleroddeskinke - så kan du få alt fra håndlavede flødeboller, saftige mostvarianter og selvfølgelig frisk fisk plukket direkte fra fiskehallerne i nabobyen Thyborøn.

En virksomhed, der værner om lokale råvarer og et ønske om at udbrede kendskabet om Vestjylland skattekammer til hele Danmark - hvadenten du ønsker håndplukkede grøntsager leveret fra Bodil i Øko Overgård lige uden for Lemvig, eller er interesseret i at smage en lokalbrygget øl infuseret med hyben fra egnen. For en gammel Lemvig’er som mig, så er det skønt, at jeg både kan få deres råvarer til min fars årlige højtidsmåltider såvel som sendt direkte til min hoveddør.

Læs mere om E-Gastro.

ANNONCE
Stenbiderrogn fra Kyst - agurk - blinis - kærnemælk - dild - Nørre Vosborg: Vestjysk hotelperle med sans for lokalitet Stenbiderrogn fra Kyst - agurk - blinis - kærnemælk - dild

Nørre Vosborg-specialiteter

Især på den gastronomiske front udnyttes Nørre Vosborg det lokale til fulde, som for mange moderne mennesker er det rette trækplaster. Deres madfokus baseres på at være jordnær og kompromisløs - to egenskaber, som sammen udgør en interessant og legende tilgang hos kokkene på restauranten. Menukortet byder på forskellige muligheder for at sammensætte større eller mindre menuer. På sæsonkortet kunne man finde alt fra en friskfanget lyssej med grønt til en ungkvæg fra den lokale slagter samt friske østers med urtedressing og gravad krondyr - selvfølgelig svøbt i diverse småretter med brisler, svampetoast og en herlig afsluttende dessert på en symfoni af pære.

Et af de helt store trækplastre ved etablissementet er uden tvivl deres brunch om søndagen, som går under navnet Go’ Søndag-brunch. Her bliver du inviteret ind til en storslået buffet, som i bund og grund er en petriskål af egnens bedste råvarer - alt fra nøje udvalgte delikatesser fra de lokale slagtere til klassiske morgenmadskreationer med et twist kokkereret af dygtige folk i køkkenet med sans for råvarer. Og så har de noget, man kalder en ‘tag-selv-kaffebar’, som går rent i hjertet - i samarbejde med fairtrade-kaffeleverandører kan du selv male og brygge din egen stempelkaffe. Både til søndagsbrunchen såvel som til morgenmadsbordet under din overnatning.

Alt i alt har Hotel Nørre Vosborg gjort sig særdeles attraktiv for folk, som ønsker en getaway i idylliske omgivelser, med moderne faciliteter og værelser såvel som gæster med et ønske om gastronomi med forkærlighed for lokale råvarer og sans for det simple. Destinationen er perfekt til madører, historieentusiaster og folk, som gerne søger væk fra storbyernes larm for at opnå en bedre forståelse af, hvad der sker rundt omkring i udkanten af Danmark.

ANNONCE
Hotel Nørre Vosborg

Hjemmeside

Menukort

Foto: Familien Bühlmann - Nørre Vosborg: Vestjysk hotelperle med sans for lokalitet Foto: Familien Bühlmann
Foto: Familien Bühlmann - Nørre Vosborg: Vestjysk hotelperle med sans for lokalitet Foto: Familien Bühlmann
Grydebrød og pisket smør. - Nørre Vosborg: Vestjysk hotelperle med sans for lokalitet Grydebrød og pisket smør.
Udpluk af Go' Søndag Brunch.  - Nørre Vosborg: Vestjysk hotelperle med sans for lokalitet Udpluk af Go' Søndag Brunch.
Del

Seneste nyt

Annonce