Connery

Nike ISPA er et fingerpeg mod et solidt skift i sneakermoden

Improvise. Scavenge. Protect. Adapt.

I starten af juli præsenterede Nike deres ISPA-serie for 2020. 
ISPA, der er en forholdsvis ny instans hos sneakergiganten, blev lanceret i slutningen af 2018, som et specielt designstudie, som arbejder inder filosofien: Improvise, scavenge, protect, adapt. 

Nike ISPA produkternes fokus ligger altså på at innovere, men oigså på bæredygtighed i en bred forstand - hvor gamle materialer genanvendes på nye måder. 

Den nye Nike ISPA kollektion er centreret omkring fem sneaker-modeller, der alle - i høj grad - udforsker status quo i sneakermoden. 

De sidste par år har der over en bred kam på sneakermoden, været fokus på genopstandne 90'er modeller, med chunky såler og retrocharme. Dad-sneaks, løbesko etc. 

Sideløbende har trekking-features også haft sin vej i modebilledet, og selvom der er grove trekking-træk i et par af de nye ISPA-sko, er det alligevel et helt andet billede.

ANNONCE
Nike ISPA er et fingerpeg mod et solidt skift i sneakermoden

De nye ISPA-modeller har fået stor opmærksomhed for de nye silhouetter, der på en gang virker meget teknologi-fikserede og sci-fi fremsynede - men samtidig er det store fokus på genbrug af materialer et vigtigt parameter. 

Stjernen i serien er Road Warrior-skoen, der med et helt unikt sål-design og japansk inspireret dobbelttå, deler vandene. 

Road Warrior skoen blev udsolgt på igen tid, og findes nu på resale til idiotiske priser. 

De øvrige sko i ISPA-serien, som ISPA OverReact, er mere "rolige", men stadig ret unikke - og deres chunky og techfokuserede look, kunne meget nemt gå hen og være pejlemærker for retningen, som mainstream mode sneakers kommer til at gå, i det kommende år. 

ANNONCE
ZoomX Pegasus - Space Hippie 01 - Nike ISPA er et fingerpeg mod et solidt skift i sneakermoden ZoomX Pegasus - Space Hippie 01

En ting er helt sikkert, ISPA-serien får Adidas' gamle tech-champs, som de mange forskellige Boost-modeller, til at ligne meget dydige skoledrengesko. 

Mens Nike har vækket opmærksomheden med ISPA, har de også ramt virkeligt gode toner med deres seneste ZoomX sko og den nye Space Hippie skoserie, der tager slut 00'ernes kærlighed for lunarweave og flyknit, til et helt nyt sted. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce