Connery

NHL 2006 til PS2

EA's populære ishockeyspil er tilbage i en ny opdatering. Her kigger vi på PS2 versionen.

5 ud af 6 stjerner
Så er det blevet tid til den årlige opdatering af EA Sports storsælgende sportsspil. Denne anmeldelse koncentrerer sig om NHL 06 til PS2.
NHL 2006 til PS2
Der er mange forskellige måder man kan spille NHL 06 på, men Kampen om Stanley Cup i Dynasti mode er den del af spillet der er lagt mest vægt på. Her kan du føre dit yndlingshold til tops igennem flere sæsoner i verdens bedste hockeyliga. Du skal styre både økonomi, transfers, taktik og selvfølgelig kampene. Man behøver ikke frygte at NHL har udviklet sig til et managerspil. Den tid man bruger til det administrative er minimal, så man hurtigt kan komme i gang med det sjove - at spille kampe. Og det er sjovt. Spillet foregår i et hæsblæsende tempo, så der går ikke lang tid fra et misset skud på mål til en scoring i den anden ende. Tempoet betyder at realismen er røget lidt i baggrunden, men til gengæld kan man finindstille sværhedsgraden på alle mulige måder, så man reelt ikke kan spille spillet uden at blive udfordret maksimalt. Hvis man ikke orker at spille alle sæsonens kampe kan man også vælge at simulere kampene. Her har EA sports lavet en fiks lille feature der gør det muligt for spilleren at bryde ind i kampen og f.eks. score det afgørende mål i 3. periode.
ANNONCE
NHL 2006 til PS2
Hvis man ikke lige er til den lidt omfattende Dynasti Mode er der selvfølgelig også andre muligheder i spillet. Man kan jo forsøge at gøre det danske landshold til verdensmestre i EA sports World Tournament. Det er da ganske underholdende at hjælpe Frans Nielsen, Morten Green med flere med at tæve stormagter som USA og Canada. Man kan også spille den tyske, finske eller svenske liga.

NHL 06 har også en omfattende creation del. Her kan du lave dine egne spiller, dit eget hold, eller måske opdatere de eksisterende hold. Hvis du laver dit eget hold kan du så vælge at bytte det ud med et oprindeligt NHL hold og spille med om Stanley Cup med dit helt eget hold.

I den nye udgave af NHL har EA sports lagt en lille gave med til de nostalgiske. Det er simpelthen muligt at spille NHL 94, den første udgivelse i NHL serien. Her kan man virkelig se hvor langt spillet har bevæget sig i løbet af den tid det har været på markedet. Her skal det også bemærkes, at NHL 94 stadig kan få smilet frem hos en gammel gamer:)

Grafik

Grafisk blev PS2 ens muligheder faktisk allerede udnyttet til det yderste i NHL 05, så der er ikke mange forbedringer. Grafikken er dog stadig meget pæn og så detaljeret som man kan forvente af en PS2 udgivelse. Isen er et kapitel for sig selv. Det er fedt at se at den bliver slidt i løbet af kampen. Hvis man vil have sat grafikken i relief, kan man jo prøve at spille NHL 94, som, som nævnt, også ligger på skiven.
ANNONCE
NHL 2006 til PS2
Lyd

I lyden er der en forbedring, som i hvert fald denne anmelder er glad for. Kommentatorerne i tidligere NHL spil har været anledning til irritation fordi de har været unødvendigt platte. Det er der rette op på i 06. Her er kommentarerne seriøse og samtidigt befriende varierede. Spillets soundtrack er lidt trættende. Der er ikke så mange numre, så musikken kan godt blive lidt ensformig.

Multiplayer

Der er flere muligheder her. Man kan spille kampe mod sine kammerater på en maskine. Man kan gå online og spille over nettet. Man kan også spille EA Free For All. Her kan man konkurrere op til fire mand om hvem der kan score flest gange på to minutter, eller hvem der først scorer fem gange. Spillets tempo og lidt arkadeagtige gameplay lægger helt sikkert op til nogle sjove, hektiske dyster en fredag aften sammen med gutterne.
ANNONCE
NHL 2006 til PS2
Konklusion

Alt i alt må jeg sige at NHL 06 er et godt spil, og hvis man ikke allerede har NHL 05 stående i skabet kan det bestemt godt anbefales. Der er masser af timers spil i det, hvad enten man fordyber sig i den lange dynasti mode, eller spiller multiplayer sammen med vennerne. Tempoet er tårnhøjt, og spillet er meget lagt an på den offensive del af ishockeyspillet. Det vil sige at der bliver skudt en hel masse på mål, men de exceptionelle keepere sørger for at målscoren ikke bliver overdrevet. Fokuseringen på den offensive del gør også at realismen ryger lidt. Det gør dog ikke noget, da man føler sig rigeligt underholdt af de onde forsvarsspilleres utallige brutale hits og stjernernes fremragende scoringer.

Besøg spillets hjemmeside
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce