Connery

New Moon

Så er fortsættelsen til emo-kult fænomenet "Twilight", der er vampyrernes svar på "90210", endelig kommet. Det er et af dette års mest ventede film og forsalget har også allerede slået alle rekorder. Denne anmeldelse indeholder små spoilere, for dem der ikke har set den første "Twilight" film.

3 ud af 6 stjerner
Nordisk Film - New Moon Nordisk Film
”New Moon” starter et år efter det tidspunkt, 

hvor ”Twilight” slap.

Mennesket Bella og vampyren Edward er kærester, men deres lykke bliver kort.

Alle vegne lurer farer og Edward føler ikke, at Bella er i sikkerhed, når hun er i nærheden af ham.

Derfor gør han forholdet forbi og flytter til Italien.

Bella er ulykkelig. Hun søger trøst hos vennen Jacob, der selv gemmer på en hemmelighed.

Hans slægt nedstammer nemlig fra varulve og Jacob (som enhver anden teenanger)

er nået til en skillevej i sit liv.

Han må acceptere sin skæbne og slutter sig derfor til en flok af varulve.
ANNONCE
Nordisk Film - New Moon Nordisk Film
Væk er vampyrerne pludseligt og Twilight sagaen er nu blevet omdannet til et orgie af teenange varulve med hårdtpumpede overkroppe og vaskebræts maver og det er her filmen for alvor knækker.

Varulve er bare ikke særlig spændende i længden, i hvert fald ikke i denne film. Så er der trods alt lidt mere bid i vampyrerne (wink, wink).
ANNONCE
Nordisk Film - New Moon Nordisk Film
Imidlertid finder Bella ud af, at Edward manifesterer sig foran hende, hver gang hun kommer i fare. Derfor presser hun hele tiden sig selv ud i halssprækkende situationer, for at komme til at se ham, men en dag går hun for langt, og ved en fejltagelse får Edward af vide at Bella er død.

Tynget af sorg beslutter han sig, som en anden Romeo, for selv dø, men det kan godt være lidt svært, når man i forvejen allerede er levende død.
ANNONCE
Derfor opsøger han vampyrlaget Volturi, der tilfældigvis befinder dig i Italien - meget bekvemt for Edward. De bliver betragtet som kongelige blandt vampyrer og har magten til at slå en anden vampyr ihjel, hvis de ønsker det. Men Bella er naturligvis ikke død og spørgsmålet er nu, om hun kan nå til Italien og redde Edward, inden det er for sent…?
ANNONCE
Nordisk Film - New Moon Nordisk Film
Historien lægger op til at Bella og Edward er det 21 århundreds Romeo og Julie, hvilket i sig selv er godt nok. Det er bare som om filmen prøver for hårdt og det lykkes aldrig rigtig at få det emotionelle pay-off, der skal til for, at vi lever os ind i historien om deres ulykkelige kærlighed.
ANNONCE
Nordisk Film - New Moon Nordisk Film
Det hjælper bestemt heller ikke på det, at Kristen Stewart og Robert Pattinsons kemi fuldkommen fejler i denne omgang. Man tror ganske enkelt ikke på, at de er forelsket i hinanden, hvilket selvsagt er katastrofalt for en kærligheds historie.

Et andet stort problem er at publikum er forud for historien. Hvis man har set ”Twilight” ved man nemlig allerede at Jacob er en varulv og derfor trækker det unødigt ud, at Bella først skal til at indse dette.
ANNONCE
Samtidig er filmen også alt for selvbevidst og dermed overforklarende, på en mærkelig måde. Det fine ved ”Twilight” var at især tragedien var usagt. Lige så snart den bliver for meget ”in your face”, får det nemlig den modsatte virkning.
ANNONCE
Nordisk Film - New Moon Nordisk Film
Derfor er ”New Moon” desværre kun halvt så god som ”Twilight”. Bevares den har sine momenter, men den er en noget rodet affære og formår aldrig rigtig at ramme tonen fra ”Twilight”. Det er som om den ikke kan ikke finde ud af, om den vil være en komedie, et melodrama eller en gyser og derfor favner den over for meget på en gang, for at prøve at opnå lidt af hvert, hvilket er rigtig ærgerligt. ”New Moon” kunne sagtens have været en meget bedre film. Grundlaget er der for det.
ANNONCE
Nordisk Film - New Moon Nordisk Film

Ikke desto mindre skal ”New Moon” nok blive en kæmpe succes og tredje del i sagaen; ”Eclipse” er allerede indspillet og kommer en gang i sommeren 2010. Så for de hardcore fans er der noget at se frem til. For vi andre der godt kan lide vampyrer, men synes at Twilight sagaen er en tand for vattet, kan jeg anbefale tv-serien ”True Blod”.

Den kører på TV2 Zulu og er nok mere for drengerøve som os. Den indeholder en del mere blod og sex og det kan vi jo godt lide, når det nu skal være.

”New Moon” har premiere den 20. november, landet over.

Drengerøvs factor: 10 %.

ANNONCE
New Moon
Teknisk information:
Original titel: The Twilight Saga: New Moon

USA, 2009

Instruktør: Chris Weitz

Medv: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Rachelle Lefevre og Dakota Fanning

Genre: Gyser/Kærlighed/Drama/Vampyr

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital

Længde: 130 min.

Premiere dato: 20. november 2009

Biodistributør: Nordisk Film
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce