Connery

Netflix laver serie om Spotify

En start-up historie?

Det lyder meget let, som en omgang streaminggiganter, der klapper hinanden på ryggen, men ikke desto mindre, har Netflix annonceret, at de arbejder på en original serie om svenske Spotify. 

Serien har endnu ikke fået en titel, men den bliver baseret på historien om start-up fænomenet Spotify, afledt af bogen 'Spotify Untold'. 

Tesha Crawford, Director of International Originals, Northern Europe hos Netflix: “Historien om hvordan Spotify blev til, er et godt eksempel på hvordan en lokal historie kan have global indflydelse. Vi er meget begejstrede for at bringe denne succeshistorie til live, og vi ser frem til at fortsætte vores gode samarbejde med instruktør Per-Olav Sørensen og teamet hos Yellow Bird UK.”

I en tid præget af piratkopiering kæmpede de tunge drenge mod den retning, som den turbulente musikindustri bevægede sig i. Serien omhandler den unge svenske tech-iværksætter, Daniel Ek, og hans partner Martin Lorentzon, som revolutionerede hele industrien ved at tilbyde gratis og lovlig musik til hele verden. Det er en historie om, hvordan hårde domme, kompromisløs vilje og store drømme kan hjælpe de små spillere med at udfordre status quo ved at revolutionere måden, hvorpå vi alle kan lytte til musik. 

"Jeg er super glad for at lave denne aktuelle og underholdende serie for Netflix. Historien om hvordan en lille gruppe fra den svenske tech-industri transformerede musikken – hvordan vi lytter til den, og hvordan det er lavet – er i vores tid et sandt eventyr. Det er ikke blot en historie om, hvordan alles liv har ændret sig i det sidste årti. Det er en historie om kampen for kulturel og finansiel indflydelse i en globaliseret og digitaliseret verden,” siger Berna Levin, Executive Producer, Yellow Bird.

“Jeg er begejstret for at bringe historien om det svensk-baserede Spotify til live på skærmen. Det er et vedvarende eventyr i en moderne tid om, hvordan svenske vidunderbørn forandrede musikindustrien forevigt. Historien er utrolig spændende og udfordrende. Udfordrende, fordi Spotify-historien ikke er slut endnu – den kører stadig med høj hastighed og vil formegentlig ændre sig, mens vi arbejder på projektet. Jeg er også glad for at fortsætte mit samarbejde med Netflix. De mange forskellige projekter, som vi har lavet sammen, har indtil videre virkelig udfordret mig som instruktør. Jeg ser frem til arbejde på endnu et spændende projekt med Netflix,” siger Per-Olav Sørensen.

Den svensk- og engelsksprogede serie vil blive udviklet og produceret af Yellow Bird UK, med Berna Levin som executive producer og Luke Franklin som producer. Per-Olav Sørensen, kendt fra Quicksand, Hjem til Jul og Nobel vil instruere serien. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce