Netflix forklarer deres tiltag for databesparelse
I fredags var der doom and gloom hos store dele af de kvalitetsbevidste streaming-forbrugere i Europa.
Det skulle nemlig vise sig, at Netflix efter sigende havde taget midler i brug, for at reducere kvaliteten af streams, for at nedbringe datatrafikken i EU.
Netflix selv, meldte ikke andet ud, end følgdende: ”På baggrund af drøftelserne mellem Reed Hastings og EU-kommissær Thierry Breton, og i betragtning af de ekstraordinære udfordringer forbundet med coronavirus, har vi valgt at reducere bithastighederne på alle Netflix-streams i Europa i 30 dage. Vi vurderer, at det vil reducere Netflix-trafikken på de europæiske netværk med ca. 25 procent, mens vi samtidig sikrer en god service og kvalitet til vores medlemmer.”
Mange spørgsmål, knapt så mange svar?
Men nu har Neflix udgivet et blogindlæg, der giver svar på tiltale.
I meldingen fortæller Netflix, at EU i sidste uge bedte virksomheder som Amazon, Youtube og Netflix, at sørge for at tele-netværk kører så effektivt som muligt, med udsigterne til den ikke-før-sete efterspørgsel, der pt. er på dataforbruget, på grund af Corona-krisen.
Netflix fortsætter og siger, at de tiltag de har gennemført, fastholder hele rækken af videoopløsninger de understøtter, det vil sige at folk med UHD-planen, fortsætter denne, og det samme gælder for HD og SD-programmerne.
Hvad har de så gjort?
Streamingtjenesterne har mange forskellige streams for hver eneste titel, i hver opløsning. I Europa har tjenesten fjernet de streams der benytter den største båndbredde indenfor hver kategori.
Netflix fortæller, at folk der er meget opmærksomme på på videokvalitet, vil kunne se en meget lille forværring i kvaliteten, for hver opløsning, men at "man stadig får videokvaliteten, man har betalt for"
Grunden til, at Netflix og andre streaming-services har fjernet frigivet båndbredde til internetudbyderne, er simpelthen for at imødekomme den øgede mængde af datatrafik, man formår, at den brede europæiske "bliv hjemme"-situation, vil kræve - og at der samtidig er plads til alt det andet, internettet benyttes til.
Teleselskaber melder om store stigninger i dataforbrug
Teleudbydere på tværs af Danmark melder i disse dage et enormt internetforbrug. Telenor melder en 40% stigning i dataforbruget sammen lignet med sidste år, mens teleselskabet 3 melder, at dataforbruget for videotjenester som FaceTime er fordoblet, og at Netflix-forbruget er steget med 20%.