Connery

Netflix-anbefaling: Follow Me

Underholdende dokumentar om at tjene penge, på at have følgere

4 ud af 6 stjerner

5000 dollars for et instagram-post?!

Overskriften fra en artikel om influencers, var både et larmende spørgsmål og en åbenbaring, for den arbejdsløse fransk-algeriske filminstruktør Asri Bendacha, der prompte kastede sig ud på en mission: At skaffe Instagram-følgere nok, til at kunne tjene penge på det. 

Dokumentarfilmen 'Follow Me', er resultatet af Bendachas mission, om at finde ud af, hvordan man bliver instafamous. Et spørgsmål som millioner af mennesker verden over, dagligt stiller sig selv. 

I løbet af en time og tyve minutter, kommer Asri igennem alt fra shady måder at få fat på de første vigtige følgere, over den mellemøstlige influencer-scene (Der OGSÅ er proppet med smukke kvinder), og til Social Media ground zero: Silicon Valley. 

Undervejs løber Bendacha ind i at væld af interessante mennesker, der kan belære ham om influencer-strategien, og det er der kommet en hyggelig og ganske hæderlig dokumentarfilm ud af. En dokumentar der både er for dem, der dyrker instagram og fame som var det deres et og alt - men også for alle dem der står udenfor cirkusset, og gerne vil forstå lidt mere af, hvad fanden det hele går ud på. 

Rejsen der bringer instruktøren fra mellemøsten til USA og Hollywood, har et par underholdende chance-sammenstød med blandt andet DJ Khaled, Danny Trejo og en række prominente youtubere - og også et knapt så vellykket besøg ved porten af Instagrams hovedkvarter, der tilsammen giver ikke blot et informativt, men også et underholdende blik på 'Influencernes Hollywood': Et land hvor shoutouts og clout, vægter højere end alt andet.  

ANNONCE
Netflix-anbefaling: Follow Me

Efter at have set dokumentaren, var jeg nysgerrig for at se, hvorlangt Asri, der under dokumentaren havde forsøgt at få folk til at følge ham på brugernavnet @followasri, var kommet.

Han er stadig langt fra de 100.000 kan jeg afsløre - i skrivende stund 6804 followers inde, men denne dokumentar er så vedkommende og aktuel i sig selv - og distributionen via Netflix gør sit til spredningen af Asri, der måske meget direkte, kommer til at kunne tjene en masse penge på Instagram. Ikke ved at poste derpå, men ved at belære verden om de vilde eksistenser derpå. 

Hop direkte i Netflix binge-mode ved at klikke her: Follow Me på Netflix 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce