Connery

Need for Speed: Most Wanted til Xbox

Succesen fortsætter

5 ud af 6 stjerner
Med mærker som Lamborghini, Lotus, Mercedes og Lexus må dette være et spil for enhver med smag for hurtige og dyre biler. Need for Speed er tilbage, og der er naturligvis dømt ræs i lirede biler. Men før du kan fare af sted i de helt dyre slæder, må du lige bevise du har hvad der skal til.

Need for Speed: Most Wanted holder fast i den undergrundsagtige stemning fra de to forrige spil, og det er nok ikke uden grund. Need for Speed: Underground gik trods alt hen og overraskede alt og alle, og blev det bedst sælgende spil i 2003.

Historie
ANNONCE
Need for Speed: Most Wanted til Xbox
En slem fyr ved navn Razor, får dig bragt i fedtefadet og sat bag tremmer for noget du ikke har gjort. Oven i det snupper Razor din bil, så ydmygelsen er til at tage og føle på. Efter nogle år i skyggen vender du tilbage til gaderne, og ser, at Razor nu er løbskongen og øverst på Blacklisten. Denne liste er rækken af mest eftersøgte street racers, som politiet jagter, og for at gøre ondt værre, så er Razor kommet til tops i din bil. Det er her man tager kampen op, og man skal nu kæmpe sig op gennem listen over de mest eftersøgte, for at kunne udfordre Razor. NFS: Most Wanted har en tynd historie, men sig ikke, at den ikke er der. Heldigvis er der en køn ung dame som vil hjælpe dig...

Gameplay

Spillet handler om at nå til tops, og være den mest eftersøgte. For at opnå dette, skal man køre en række løb og klare nogle vilde jagter mod politiet. Mange dele af Need for Speed Underground 2 er bevaret, så kendere af dette vil føle sig hjemme hurtigt. Eksempelvis er det stadig muligt, at købe nye dele til sin bil og style og tune den, mens en ting som drifting ikke er en del af spillet længere. Når der skal tunes og gejles på bilen, er det hele samlet et sted denne gang, da man fra sit Safe House kan lave det nødvendige arbejde.
ANNONCE
Need for Speed: Most Wanted til Xbox
Et par nye spilmuligheder omhandler alle at køre hurtigst muligt forbi en række punkter, eksempelvis kameraer, så man fotograferes i høj fart.

Politiet er vendt tilbage i denne omgang af Need for Speed, og med dem i nakken er der lidt hjælp at hente i et par nye muligheder kaldet Pursuit Breakers og Speed Breakers. De første er steder i spillet, som man kan køre ind i og skade. Derved er der chance for, at det på den ene eller anden måde stopper politibilerne. Sidstnævnte mulighed, Speed Breakers, er en slags slow motion, der gør det nemmere at komme væk. Endnu et spil med Max Payne agtig "bullet time".

Man kan vælge missioner, hvor der ikke er meget politi, men for rigtigt at gøre sig bemærket, er det nødvendigt med lidt blå blink susende efter sig. På den måde vil flere køre løb mod dig.

Når du vinder løb, kan du få fingrene i flere biler til din garage, flere penge, bedre dele og endda et kort der lader dig slippe for fængsel!

Hovedhistorien kræver at der køres mange løb, og det giver spillet en rimlig god længde. Mellem denne historie er der forskellige små løb man kan køre, da spillet tillader, at man kan køre frit rundt i byen.

Grafik
ANNONCE
Need for Speed: Most Wanted til Xbox
Dette er Xbox versionen der anmeldes, og det er lidt ærgerligt at sige, at den ikke kan måle sig med PC versionen. Det er selvfølgelig helt naturligt, men alligevel... For spillet ser hæderligt ud på Xbox, men i sammenligning med eksempelvis Burnout: Revenge, et andet nyt EA spil til Xbox, vil jeg mene, at Burnout spillet ser bedst ud. De benytter begge en række af de samme teknikker, såsom motion blur til at simulere særlig høj fart, og langt hen ad vejen ligner de to hinanden, men Most Wanted mangler alligevel bare det sidste, for at være i top på Xbox.

En del af grunden skyldes muligvis, at hvor Burnout: Revenge kun udkom til to konsoller, Xbox og PS2, så er NFS: Most Wanted lavet til hele ni forskellige formater. Det er ren spekulation, men man kan frygte, at lidt af fokussen er røget af Xbox versionen i den sidste grafikoptimering.

Lyd

Jeg har desværre kun stereo, så jeg kan ikke kommentere spillets effekt i Dolby Digital 5.1 lyd, men stereolyden er der ikke noget at sætte på. Lydeffekterne er fine, og musikken er også i orden. Det mest geniale er dog politiradioen, som man lytter med på fra sin bil. I den kan man høre politiets kommentarer, og det bidrager væsentligt til underholdningen.
ANNONCE
Need for Speed: Most Wanted til Xbox
Multiplayer

Der er Xbox Live understøttelse med alt hvad det indebærer af scoreboards og muligheder for at køre vennerne i sænk. Derudover er der fra en enkelt konsol mulighed for split screen for to spillere. Af uvisse årsager er System Link ikke tilstede, så man kan ikke koble to Xbox maskiner sammen, og spille to på hver sin skærm.

Andet

Kender man ikke de seneste Need for Speed eller Burnout spil, så er det værd at vide, at der er en Nitro booster i spillet. Nitro blev kendt i filmen The Fast & The Furious, hvor det gav et ekstra spark til motoren, når det blev aktiveret. I NFS: Most Wanted indgår denne nitro også, og den er ofte en nødvendighed, hvis man skal fange en foranliggende modstander. Desværre synes spillet, at have en slags catch-up logik, så man lettere kan hente sine foranliggende modstandere, hvis man er kommet langt bagud. Det er ikke ligefrem noget der gør en bedre til spillet, og det burde kunne deaktiveres i menuerne.

En sjov detalje i spillet er, hvis man bliver fanget af politiet, kan man komme ud for, at blive banket gul og blå af en hidsig kvindelig betjent, der ikke finder sig i noget som helst.

Konklusion
ANNONCE
Need for Speed: Most Wanted til Xbox
Need for Speed: Most Wanted bygger fint videre på succesen fra de tidligere spil. Der er rigeligt med tuning og styling at gribe fat i her. Det tager tid, at kæmpe sig op til de helt seje biler, men belønningen er stor. Der kommer rigtigt ryk på, når man får fat i de eftertragtede supercars.

Grafikken mangler måske lige det sidste, så har du en nyere PC, kan den være en bedre platform for spillet. Personligt vil jeg dog altid foretrække racerspil på konsollen og tv"et.

Besøg spillets hjemmeside
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce