Connery

Need For Speed Carbon til PC

Der er dømt streetrace

5 ud af 6 stjerner
Need For Speed er kendt, elsket og hadet af mange. Ikke destro mindre er Need For Speed gået igennem en spændende udvikling gennem tiden, fra da den første udgave så dagens lys i 1995. Vi ser i dag nærmere på den seneste lancering: Need For Speed Carbon.
ANNONCE
Need For Speed Carbon til PC
Historie
Histotrien fortsætter, hvor Need For Speed Most Wanted slap. Du er på flugt fra betjent Cross og på vej til Palmont City, da din bil ved uheld bryder sammen. Du kommer under vingen af en ny leder, og i Palmont City er det store gaderace i gang. Byen er delt op i territorier, og du skal kæmpe for dit territorie.

Du bliver tildelt et crew, og sammen skal I køre i en alt-eller-intet krig om at kontrollere byen. Kampen om byen foregår i bjergene, og det er her du har alt at vinde eller alt at tabe.

Politiet er stadig meget overvågent, og du bliver hurtigt omringet, hvis du ikke formår at slippe væk.

Gameplay
Hvis man har spillet de tidligere udgaver af Need For Speed, vil man opdage, at Carbon er lidt anderledes at gå til, da der er kommet en masse ekstra features i gameplayet. Det gælder om at overtage de andres territorier i samarbejdet med ens crew.
ANNONCE
Need For Speed Carbon til PC
Som udgangspunkt er der tre typer biler at vælge mellem; Muskel, Eksotisk og Tuner. De adskiller sig i deres køreevne, og det er vigtigt at vælge den bil, der passer til ens kørestil.
Man skifter hele tiden mellem forskellige typer ræs, og kan blive udsat for også at skulle forsvare en tidligere erobring, så man bliver helt tiden presset.

Carbon er lidt en blanding af de tidligere udgaver af spillet. Man bliver let motiveret til at spille, da man hele tiden har mulighed for udfordre de andre modstandere for så at dyste i Carbon Canyon.

Styringen af lidt mere stiv i forhold til Most Wanted og Underground 2, men det er som med alle tidligere udgaver en vanesag.
Grafik
Grafikken har fået et løft, og det kræver en ret ny og kraftig computer, hvis alle effekter skal opleves til fulde. Hardwarekravet til Need For Speed Carbon er altså lidt mere krævende end Most Wanted, men i det store hele er der ikke tale om nogen voldsom stigning.
I de høje opløsninger er forskellen dog til at mærke.

Lyd
Lydeffekterne har ikke umiddelbart forandret sig ret meget fra de tidligere udgaver, men der er kommet noget andet baggrundsmusik til. Blandt kunstnere kan nævnes Ladytron, Pharrell feat. Lauren, Dynamite MC, Lady Sovereign, Goldfrapp og mange flere. Musikken har en tendens til at blive en anelse monoton, men de har gjort det godt dette gang.
ANNONCE
Need For Speed Carbon til PC
Multiplayer
For at spille online kræver det, at man opretter en profil. Need For Speed Carbon er lidt speciel i denne retning, og det er ment på den fede måde. Man kan spille events såsom jagt-tagfat og jagt-knockout mod andre online, og disse modes er kun tilgængelige online.

I takt med at man spiller online tjener man online erfaring. Med online erfaring kan man advancere ligesom i karriere mode, hvor man får flere point og får mulighed for at køre i federe og eksklusive biler.

Andet
Spillet kommer med en dejlig udførlig manual, som nemt guider en gennem de vigtigste detajler ved spillet. Det gælder både single player delen og online delen.

Konklusion
EA Games smider år efter år Need For Speed på gaden, og det er i denne omgang også lykkedes dem at løfte den høje standard og spilleglæde, vi har set i de foregående udgaver.
De har formået at tilføje en masse nye dimensioner til spillet, så det afviger lige præcis nok til, at man  eje det, hvis man er Need For Speed fan.

Grafikken har fået et løft, og det kræver som tidligere nævnt en ret kraftig computer, hvis man ønsker at se alle de flotte effekter, og specielt i de høje opløsninger trækker det tænder ud.
Styringen er blevet lidt mere stiv, så bilerne er blevet lidt tungere i bagenden, og gør at de ikke har samme lette følelse, hvilket er lidt en skam men dog en vanesag.

Prisen ligger i skrivende stund ifølge Spilpriser.dk på 298 kroner, hvilket ikke er en herregård.
EA Games har gjort det rigtig godt, og de løber denne gang af sted med 9 ud af 10 mulige point.

Need For Speed Carbon er venligst udlånt af EA Games.

Husk at deltage i vores julekonkurrence om spillet her på siden!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce