Connery

Neds - På Blu-ray og DVD

Hvad er det farligste dyr i verden?

4 ud af 6 stjerner
Den indadvendte og følsomme John McCill (Conor McCarron) vokser op i et barskt arbejderkvarter i 70’ernes Glasgow. Som ung dreng er den intelligente John lidt af en stræber, der altid laver sine lektier og får topkarakterer i skolen, men et håbløst skolesystem, der ikke magter at give ham en chance, sender ham ud I en ond spiral. Da John bliver teenager kommer han således med i Card D, et af kvarterets bander og pludseligt ændres hans adfærd sig fuldkommen. Alt Johns vrede og had til sin fordrukne far (Peter Mullan) gør, at John langsomt bliver mere og mere voldelig og sammen med de øvrige bandemedlemmer tæver løs på den rivaliserende bande. Under en særligt drabelig slåskamp stikker John en dreng ned, der ender på hospitalet. Hans storebror får skylden og bliver fængslet og John er tvunget til at stikke af hjemmefra. Hans asociale adfærd gør at John bliver udstødt af de øvrige bande medlemmer og efterlader John i en verden uden hverken familie eller venner.
ANNONCE
Another World Entertainment - Neds - På Blu-ray og DVD Another World Entertainment
Neds (Non Educated Delinquents) er en barsk fortælling om, hvor galt det kan gå, når samfundet ikke tager hånd om de ungdomskriminelle tids nok. Som publikum er man splittet i to, for på den ene side kan man ikke lade være med at fatte sympati for John, men på den anden side er hans nærmest psykopatiske tendenser så ubehagelige og skræmmende, at man samtidigt sidder og håber, at nogen vil give ham en lærerstreg. Uden på nogen måde at sammenligne denne film med Stanley Kubricks mesterværk A Clockwork Orange, ledes ens tanker dog alligevel lidt hen på Malcolm McDowells glansrolle som Alex DeLarge. De to personers karakterark er nemlig ikke ulig hinanden og Peter Mullans historie er om muligt endnu mere dyster og tragisk i sit socialrealistiske portræt at Glasgows arbejder klasse, hvor Johns skæbne synes uundgåelig.
ANNONCE
Another World Entertainment - Neds - På Blu-ray og DVD Another World Entertainment
Neds er bestemt ikke let underholdning. Filmen er både ubehagelig og deprimerende, og sætter utvivlsomt sine spor i publikums bevidsthed, men gider man investere to timer i filmens historie, er der også en belønning i form af en velfortalt historie, der måske kan gøre en lidt klogere på livet. Og så for lige at vende tilbage til mit indledende spørgsmål. Hvilket dyr er det farligste i verden?
Svaret er mennesket…
ANNONCE
Drengerøvsfaktor: 50%
 
Teknisk information:
Original titel: Neds
England/Frankrig/Italien, 2010
Instruktør: Peter Mullan
Medv.: Conor McCarron, Peter Mullan, Greg Forrest, Gary Lewis, Joe Szula, Marianna Palka og Peter Mullan
Genre: Drama
Billedformat: 1.77:1
Lyd: Dolby Digitalt 5.1/DTS 5.1
Længde: 124 min
Dansk Bio premiere: 1. december 2011
Video premiere: 3. april 2012
Distributør: Another World Entertainment
 
Ekstra Materiale: Trailer
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce