Connery

NASA kigger efter private firmaer til at overtage driften på Den Internationale Rumstation ISS

NASA arbejder på at gøre privatrejser til rumstationen mulige, når ISS-missionen lukkes ned ved udgangen af årtiet

Den Internationale Rumstation (ISS - International Space Station) har været i kredsløb om jorden i mere end 20 år, og der har siden 2010 været diskussioner om at færdiggøre missionen - noget der forventes at ske ved udgangen af 2020'erne.

Men bare fordi NASA ikke længere har samme interesse i rumstationen, er det ikke ensbetydende med, at det er slut med ISS. 

ANNONCE
ISS fanget fra en passager på rumfærgen Endeavour - Foto: NASA - NASA kigger efter private firmaer til at overtage driften på Den Internationale Rumstation ISS ISS fanget fra en passager på rumfærgen Endeavour - Foto: NASA

I et interview med CNBC, fortæller NASAs direktør for kommerciel rumfart: Phil McAlister, at rumagenturet er ved at afdække forslag fra et dusin private virksomheder, der ønsker at samarbejde omkring at tage rumstationen af deres hænder. 

Afsætningen af dele af ISS-operationen vil spare NASA for mere end en milliard dollars om året - penge der kan gå til NASAs mere aktuelle missioner. 

Det er forhåbningen, at NASA kan åbne op for kommercielle rumdestinationer,  hvor private kan rejse til rummet for at "arbejde, lege og leve". 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce