Connery

Mr Hudson & The Library - A Tale Of Two Cities

Interessant og nyskabende debutalbum fra britiske Mr Hudson & The Library.

2 ud af 6 stjerner
release : juni 07
medie: cd
label: deal real/mercury
 
Mr Hudson & The Library - A Tale Of Two Cities
Viden omkring dem er begrænset og det er meget svært at støve noget op om, Mr Hudson & The Library, men ikke desto mindre imponerer og overrumpler de en, med deres meget anderledes sammensætning af genrer, på deres debutalbum A Tale Of Two Cities.
 
Gruppen består af to mørke og to hvide mænd plus en mørk kvinde og netop mikset mellem kulturerne viser sig bedst i gruppens blanding af genrer. Det er umuligt at sætte en overordnet genre fast på Mr Hudson & The Library, men selv beskriver de det som en blanding mellem alternativ, R&B og akustisk musik. Normalvis er dette ikke genrer der succesfuldt går hånd i hånd, men det formår Mr Hudson & The Library dog alligevel at få dem til.
Umiddelbart er det heller ikke let at sammenligne eller sætte gruppen i bås med en anden stor kunstner. Dette er ganske enkelt fordi Mr Hudson & The Library bringer musikken noget nyt, som endnu ikke er set på den store verdensscene. Det mest bizarre omkring albummet er, at man som lytter hele tiden veksler mellem at være glad og trist, når pladen kører. Dette er ikke blot fra sang til sang, men derimod kan humøret sagtens skifte et par gange under hver enkelt sang. Det kan skyldes sammensætningen af instrumenter, der også er noget utraditionel. Meget pianospil og en del elektronik, primært elektroniske trommer, er normalvis ikke den bedste cocktail, hvis det er succes man gerne vil have, men krydret med især Mr Hudson's spinkle stemme, bliver cocktailen intet mindre end fantastisk.
ANNONCE
Mr Hudson & The Library - A Tale Of Two Cities
Grundet det markante klaverspil på mange af skæringerne, kan man godt fristes til at tro, at pladens tema generelt er trist, men dette er det reggaeinspireret nummer Too Late, Too Late med til at bringe til skamme.
Blandt de mange gode og spændende numre skiller især Take Us Somewhere New og Picture Of You sig ud som noget nær musikalske perler. Mens Picture Of You er en smuk ballade-ting, hvor kvindestemmen i baggrund konstant giver lytteren gåsehud, så er Take Us Somewhere New med sit glade tromme- og pianospor og sin helt fantastisk bassgang, umulig at lad være med at bevæge sig til. Havde samtlige af numrene været af denne kvalitet havde en topkarakter været på sin plads, men desværre er der enkelte numre der falder udenfor som kedelige og bare ryger ind af det ene øre og ud af det andet igen, uden at gøre noget indtryk. 
 

Topkarakteren vil jeg nemlig så gerne give Mr Hudson & The Library, eftersom det virkelig er nyskabende og gør stort indtryk på undertegnede, men som sagt er der bare enkelte numre som ikke har standarden til en plads på, hvad der kunne have været et mesterværk. Potentialet og de fremragende sange er der, men kvaliteten er dog for dalende på enkelte tidspunkter.
 

Tracklisting
 
01. On The Street Where You Live
02. Take Us Somewhere New
03. Too Late, Too Late
04. Everything Happens To Me
05. Cover Girl
06. 2 x 2
07. Bread + Roses
08. Ask The DJ
09. Picture Of You
10. One Specific Thing
11. Ghosts
12. Upon The Heath
13. A Tale Of Two Cities (Remix)
 

www.myspace.com/mrhudson
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce