Connery

Mp3-afspillere udfordres af musik-mobiler

Rendyrkede musikafspillere såsom Apples iPod og Creatives MuVo, går en hård tid i møde eftersom flere mobilproducenter satser på indbyggede Mp3-afspillere i de mobile enheder.

Mp3-afspillere udfordres af musik-mobiler
Med et forventet salgstal på omkring 45 millioner iPods næste år, kan Apple være godt tilfreds med deres dominans hvad angår mp3-afspillere. Der er dog alligevel grund til bekymring fra Apple og de andre store producenter af mp3-afspillere, for i forhold til et forventet salg i omegnen af 750 millioner mobile enheder, blegner de ellers så fine tal en del.

Apple er og har lige siden introduktionen af iPod, været den suverænt mest omsættende virksomhed på Mp3-markedet. Apples iPod er gået hen og blevet et must for alle slags folk, og den er endda blevet så populær at selv Dronning Elizabeth II har investeret i en. De små iPods har været så stor en succes for Apple, at det anslås at cirka en tredjedel af deres omsætning i første kvartal 2005 skyldes salget af de små populære afspillere. Denne dominans ser dog ud til at blive truet af den hårde konkurrence fra andre producenter, der integrerer musikafspillere i deres mobile enheder. Dette kan betyde et stort økonomisk tab for Apple hvis udviklingen af musik-mobiler fortsætter, hvilket alt jo tyder på den gør. Herunder ses et par forskellige mobiltelefoner fra den nye generation af musik-mobiler.
ANNONCE
Mp3-afspillere udfordres af musik-mobiler
Nokia N91

N91 er flagskibet i Nokias nye N serie og ser virkelig ud til at give de andre mobilproducenter kamp til stregen. N91 er i modsætning til de fleste andre musik-mobiler på markedet, udstyret med en 4 GB indbygget harddisk til musik, billeder, video og programmer, 30 mb hukommelse til kontakter, kalender og sms, et standard 3,5mm høretelefon jack-stik, understøttelse af MP3, M4A, AAC, og WMA lydfiler og USB 2.0 så man kan "drag and drop" ens musikfiler fra computeren. Derudover er N91 også udstyret med et 2 megapixel-kamera, stereo FM-radio og har både indbygget WiFi og Bluetooth. Nokia N91 forventes på markedet i 4. kvartal 2005 og bliver uden tvivl et hårdt slag for de rendyrkede Mp3-afspillere.
ANNONCE
Mp3-afspillere udfordres af musik-mobiler
Sony Ericsson W800i

I modsætningen til Nokias indbyggede harddisk, så har Sony Ericsson valgt, ligesom i deres andre telefoner, at benytte deres eget Memory Stick PRO Duo kort i deres nye W800, som har fået efternavnet "Walkman". W800 er ligesom N91 udstyret med et 2 megapixel-kamera og FM-radio med RDS, men har som sagt ikke indbygget harddisk. Derimod kommer den med et 512 mb Memory Stick PRO Duo kort, og derudover har telefonen 34 mb intern hukommelse til kalender, SMS osv. Desuden kan W800 bruges som Mp3-afspiller selvom selve telefonen er slukket, hvilket betyder at den f.eks. kan benyttes i fly hvor man ikke må have mobiltelefoner tændt.
ANNONCE
Mp3-afspillere udfordres af musik-mobiler
Samsung SGH-i300

Med deres SGH-i300 prøver Samsung at følge trop med udviklingen og efterspørgslen af musik-mobiler. SGH-i300 er udstyret med 3 GB indbyggede hukommelse, som forvandler telefonen til en omvandrende jukeboks, som kan afspille musikfiler i enten MP3, OGG, AAC, WAV, WMA, MIDI eller SMAF formatet. Desuden har SGH-i300 et 1.3 megapixel-kamera, USB 2.0, 2" skræm og en drejeskive (Scroll wheel navigation) som gør det nemt og navigere rundt i billeder og lignende. SGH-i300 bruger Microsoft Smartphone 2005 som styresystem, hvilket gør den yderst nem og synkronisere med Pc"en.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce