Connery

Movember: Mænds sundhed er ikke kun vigtigt i november

Årets kampagne er nået til vejs ende, men hvor står vi så?

Movember er vel overstået, og efter en måned hvor folk har groet den legendariske skægvækst, for opmærksomhed og donationer, slipper kampagnen en smule af sit greb. 

Men hvad nu? Årets kampagne har ikke kun haft fokus på prostatakræft, men også generelt på mænds sundhed.

Det er gang på gang blevet etableret, at mænd er for dårlige til at søge læge, og især i god tid. Det skal vi fortsat arbejde på at forbedre. 

En YouGov undersøgelse har vist, at hver femte mand blankt accepterer, at han har en forventet lavere gennemsnitslevetid end kvinden. Og at det er accepteret som en biologisk kendsgerning. Det er bare ikke en kendsgerning der bunder i fakta... Ligeledes mener nogen, at fordi mænd er fysisk stærkere, tærer det mere på kroppen, og derfor giver den slip før. Det er heller ikke korrekt.

Når det kommer til stykket, handler det i høj grad om nogle mandlige bevægelsesmønstre, der gør at vi ikke søger læge og hjælp, på samme måde som kvinderne gør. Det skal vi blive bedre til. 

ANNONCE
Movember: Mænds sundhed er ikke kun vigtigt i november

Missionen med, og buskabet for Movember, er at holde en stadig fokus på mænds sundhed: 

En sund livsstil med regelmæssig motion nedsætter eksempelvis risikoen for hjerte-kar-sygdomme, diabetes og kræft med op til 50 % samt mindsker risikoen for en tidlig død med op til 30 %. Ligeledes er tidlig diagnose ofte altafgørende for overlevelse og helbredelse af diverse livsstilssygdomme.

Movember Foundation arbejder for at fremme mænds sundhed og dermed også for at udligne forskellen i levetid mellem kønnene. For at alle drenge og mænd skal leve længere, lykkeligere og sundere – til glæde for både mændene selv og kvinderne i deres liv. Movember er altså meget mere end opsigtsvækkende overskæg en enkelt måned om året.

Bag Movember-kampagnen, hvor overskæg hvert år i november fungerer som naturlig samtalestarter for dialog og øget opmærksomhed om netop mænds sundhed, står Movember Foundation. Denne internationale velgørenhedsorganisation er faktisk den største globale bidragsyder til forskning i og forebyggelse af prostata- og testikelkræft. Således har Movember Foundation allerede finansieret over 1000 forskellige programmer i 21 lande til fordel for mænds sundhed, siden de allerførste midler blev indsamlet i Australien for blot 11 år siden.

Movember Foundations erklærede formål er at have en varig indflydelse på mænds sundhed og støtter derfor også forskning og initiativer i psykisk sygdom og fysisk inaktivitet foruden prostata- og testikelkræft. Det er naturligvis muligt at støtte op om Movembers arbejde inden for de fire officielle indsatsområder hele året rundt på Movember.com.

Tak for kampen, og fortsæt det gode arbejde.

Hvis dine gutter går og skranter lidt, eller ytrer sig om en skavank der "ikke er noget at bekymre sig om", så få dem skubbet en tur til lægen. For vores alles bedste.

ANNONCE
Del

Seneste nyt