Connery

MotoGP 2018: firsthand indblik i den lange rejse fra motorcykelkører til grandprix-vinder

Et kig på årets MotoGP i Barcelona.

Tidligere på måneden tog Redaktionen et smut til Barcelona på vegne af Lenovo for at se årets MotoGP i Spanien. Lenovo er sponsor for Ducati og desuden hjælper det tekniske crew i pitten med at optimere deres motorcykler med det nyeste udstyr. Vi drog afsted til Spanien og blev introduceret til Ducati-teamet, som fortalte om den enorme arbejde der bruges på at samle og skille motorcyklerne om og om igen - med ny data leveret fra deres Thinkpad, som de alle gik rundt med på armen. I bund og grund kunne de tweake alle små elementer, skabe nye designs og sørge for alle nye forbedringer og modifikationer via deres Thinkpad.

Det var ret interessant at opleve, da jeg personligt ikke har haft den store viden omkring motorcykelsport - hvorved jeg også sad og kiggede lidt uforstående rundt, da folk tabte kæben over synet af Jorge Lorenzo træde ind i presselokalet. Han er åbenbart en af de helt store - og det viste sig at være en cementeret fakta, da han vandt MotoGP-runden i Barcelona.

Respekt!

Her fik vi et indblik i, hvordan racerkørerne er i konstant dialog med deres tekniske hold på at få optimeret køreegenskaberne til de marginaler, der får dig først over målstregen. Vi fik desuden et smugkig inden for i garagen, hvor de var ved at afvikle dagens testmotorcykel - kameraet måtte vi desværre lade ligge på hylden uden for - men jeg kan fortælle, at der var så mange forskellige elementer, der alle gik op i en højere enhed, nærmest lidt som en Dødsstjerne!

 
ANNONCE
MotoGP 2018: firsthand indblik i den lange rejse fra motorcykelkører til grandprix-vinder

Trods små uvidenheder om ret store ting i weekendens program, så blev man hurtigt grebet af stemningen - og med fuld service i VIP-loungen med direkte udsigt ned til den stretch på banen, hvor kørerne kunne give den fuld gas - ja, så var det en umulig opgave ikke at lade sig rive med.

MotoGP er en jungle af motorcykelfans og gæster, som nyder et socialt samlepunkt, hvor man kan nyde adrenalin, godt vejr og ikke mindst en fælles fascination for racerkørsel. Stedet er bygget op som en form for trailerpark, hvor man - alt efter hvilket pass man har investeret i - kan bevæge sig rundt i forskellige områder. Alt fra motorcyklisternes bagland med venlige teknikere og flotte damer, der viser motorcyklerne frem, til en hyggelig solskinsbakke og en plads på rækken langs løbsruten.

Folk er endda så engageret i løbet, at de samles i en stor omkreds om selve løbet - uden egentlig at være helt indenfor området. Med en kikkert i hånden, 27 grader og en kold kande sangria formår folk at få det bedste ud af en forlænget weekend med ræs.

ANNONCE
MotoGP 2018: firsthand indblik i den lange rejse fra motorcykelkører til grandprix-vinder

Partnerskabet mellem Lenovo og Ducati gav et indblik i, at motorcykelsport ikke bare handler om en mand med hurtige reflekser og en velbygget kværn. Det er utallige af data, der går i gennem (Find fact på papir) - det hele handler om et velsammenstrikket ederkoppe-net af dialoger mellem køreren, teknikerne og ja, selve motorcyklen. Turen gav et indblik i, hvor meget forarbejde der lægges i den enkelte kører, og hvordan man med små marginale forskelle i den hellige treenighed - køreren, teknikken og motorcyklen - kan kæmpe sig op til førstepladsen.

 
 

Med ørepropper i samme valuta som kolde drinks oplever man rendyrket motorperfektion i en cocktail af adrenalin og teknisk overlegenhed, når man står på balkonen og får sig et glimt af de vanvidshurtige racerkører på banen. MotoGP er en oplevelse værd på mange punkter - og turen gav et indblik i, at det ikke blot er et drengerøvsevent med fokus på hurtige motorcykler og halvnøgne kvinder i pitten, men derimod en daglig kamp for at skubbe grænserne for, hvad man kan optimere på af hardware og software.

ANNONCE
MotoGP 2018: firsthand indblik i den lange rejse fra motorcykelkører til grandprix-vinder
Del

Seneste nyt