Connery

Morten Olsen

Hit eller skidt? Kritikken efter EM har været massiv.

Han er perfektionist til fingerspidserne, og kræver alt af sine spillere. 100% engagement - mindre kan ikke gøre det. Han har stået i spidsen for Brøndby IF, Ajax og 1. FC Köln, hvor han alle steder er blevet fyret.
Morten Olsen
Efter Danmarks exit fra EM-slutrunden i Portugal, har kritikken haglet ned over en af de mest succesrige landstrænere vi har set i lang tid - nok kun overgået af Ricard Møller Nielsen, der i kraft af den uforlignelige sejr i EM-finalen 1992, har sikret sig legendarisk status.

Mange vil mene at Morten sad og sov i timen, da det tjekkiske landshold, uden det store besvær, i løbet af 16 min i anden halvleg, kørte hen over det danske mandskab i kvartfinalen. Det kan der være en smule sandhed i, men når spillere af Martin Jørgensens og Claus jensens klasse ikke slår til, så er opgaven stort set umulig.

Både Claus Jensen og Martin Jørgensen virkede uoplagte og slidte, så hvorfor ikke bebrejde spillerne, istedet for at klantre Olsen. Kampen mod Italien, var et eksempel på en taktisk genistreg fra Olsens side. Det samme kan man sige om kampen mod bulgarien. Sverige blev også holdt hen, indtil personlige fejl, kostede sejeren.

De personlige fejl kostede også i kampen mod Tjekkiet. Martin Lauersen lader den gigantiske mutant Jan Koller komme ud af en ellers sikker markering. Denne fejl blev starten til et totalt dansk kolaps. Der er vel ingen grund til at ridse begivenhederne op, men sjældent har så elendigt dansk spil været så dominerende.

Nu er det så, at mange vælger den letteste udvej på problemet: "Det er trænerens skyld at vi tabte, så han skal fyres!". Olsen fejlede måske nok i denne kamp, men hvorfor skal Claus Jensen og Martin Jørgensen så ikke også fyres? Martin Jørgensens slutrunde har jo trods alt været horribel.

Lad dog den latterlige kritik af Morten Olsen forstumme, så vi forhåbentlig kan komme bare en runde længere i den næste store turnering - VM 2006 - også under ledelse af Morten Olsen og hans taktiske kunnen. Jeg bakker ham i hvert fald op!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce