Connery

Mørbradgryde: Opskrifter

Sådan laves en klassisk vinterret. God til de kolde stunder!

Hej. Hvis vi skal være helt ærlige, er vi blevet endnu bedre til at lave lækker simremad som mørbradgryde, siden vi først kørte denne opskrift i de tidlige 00'ere. 

Hvis du leder efter en mere overskuelig og lækker opskrift på hjemmelavet mørbradgryde: Klik her

ANNONCE

?Mørbradgryde med svampe og bacon.

Opskrift til 4 personer

Indkøbsseddel:

  • 1 mørbrad
  • 2 rød peber
  • 1 stort løg
  • 1 pk. bacon
  • 1 pk. champignoner
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • ¼ l. piskefløde
  • 1 ds. flåede tomater
  • Paprika
  • 250 gr. ris


Løg og bacon skæres i tern og brunes på en pande med salt og peber, indtil løgene er klar og lægges til side. Champignonerne skæres i tern og brunes med salt og peber på den pande, man lige har brugt til løg og bacon. Husk at svampene skal brunes ved høj varme og tages af, når de begynder at udlede væske og lægges til side.

ANNONCE

Mørbraden pudses, sener og fedt skæres fra, og skæres ud i 4 cm tykke skiver, som bankes ud til tynde bøffer. De krydres med salt og peber og brunes på panden i lidt olivnolie. De 2 røde pebre skæres i tern og svitses på panden, til de begynder at tage farve i kanterne. Husk at røde pebre godt må blive lidt sorte, da det bringer sødmen frem i peberen. Panden koges af med fløde og den halve mængde vand. Sovsen hældes over løg, bacon, champignon, pebre og kød, og hele herligheden hældes i en passende gryde.

Dåsen med flåede tomater åbnes, og væden fra tomaterne sies ned til kødet. Herefter bringes gryden i kog lige så stille og roligt, mens risene koger. Til slut tilsættes 1 tsk. paprika. Når kødet simrer, sættes risene over, og når de er klar, er maden klar til servering. Jeg vil som en sjældenhed anbefale en god øl til maden.

Velbekomme.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce