Connery

Mød Brandon Beal

Mød musikeren der skrottede New York til fordel for Danmark.

To gutter står inde på natklubben HIVE og har en snak om de små og store ting i livet, alt imens larmen i baggrunden overdøver halvdelen af samtalen. Men ikke alt er som det plejer, på denne scene.

Det er nemlig mandag omkring middagstid, klubben er oplyst af almindelige lyspærer og larmen er ikke en fest af fuldskab, men setuppet til et musikvideoshoot.

ANNONCE

Click here for the article in English.

"Jeg har aldrig set det her sted på denne måde før. Jeg var ikke i nærheden af at være så ædru, som jeg er nu. Det er et RET anderledes look. ...Det er hvad et par flasker vodka kan gøre..."

- Siger Brandon Beal med et grin, mens han kigger ud over natklubben HIVE, der har en helt anden glow, end om natten.

Rasmus Hedegaard sagde, at du har været i Danmark i syv år nu..?

"Syv år?! Sagde han det? No man.. Så længe har det ikke været, jesus Rasmus. For syv år siden.. Der var jeg lige flyttet til New York...

Nej, jeg kom hertil i 2011, så det er ved at være fire år siden. Jeg var i New York fra 2006 til 2011."

Oh, cool man.. Hvad havde du gang i, i NYC?

"Jeg var involveret i musikscenen hele vejen igennem. Jeg var kunstner, udgav et album i 2007-08ish, og der var der en del touring involveret. Blandt andet i de sydvestlige stater, og i Tokyo og resten af Japan.

Yea, men jeg lavede musik og arbejdede som producer. Jeg arejdede også med en masse spændende mennesker; Gaga, Flo Rida.. Alle mulige. Jeg har næsten glemt det, der er sket så meget siden dengang. Jeg bevægede mig væk fra at være en "behind-the-scenes"-guy, og kom hertil for at give den et skud som artist."

Det lyder da ikke dårligt. Men hvordan endte du så op i Danmark, af alle steder?

Det er en kombination af flere ting. Jeg tror det startede med den her fyr jeg lavede mit album med. Hans navn er Multi Man, og jeg mødte ham gennem min bror. Han er en dansk fyr, der på tidspunktet levede i New York. Der havde han boet et stykke tid.

Jeg lavede mit første album gennem ham, og det var også gennem ham, at jeg mødte en meget smuk pige, som jeg var sammen med i otte år. Hun var dansk. Og hun var også hans datter.

Det var også gennem ham, at jeg mødte flere venner i Danmark. Det var en kombination af det hele, der fik mig til at rejse en del til og fra Danmark.

For at gøre en lang historie kort: Jeg var i New York, men jeg brød mig ikke rigtig om den vej musikscenen udviklede sig på det tidspunkt, og jeg havde brug for ændringer. Så når hun var der, tænke jeg: Well, lad os prøve det der med Danmark af i et stykke tid, og resten er historie.

Det virkede helt klart."

Så man kan sige det er kvindernes skyld?

"Yea, altså DET hjalp ikke så meget da jeg flyttede hertil. Det er derfor jeg sagde "en pige jeg VAR sammen med." Det gik den forkerte vej. Ikke med mit business, men med forholdet. Vi har det stadig fint, men det var noget med timingen, du ved."

ANNONCE
Mød Brandon Beal
Mød Brandon Beal

Du har vel planer om at blive hængende et stykke tid, her i landet?

"Yea, med de ting jeg har gang i i dag, der kommer det ihvertfald til at koste mig et par ekstra år, at være i Danmark. Jeg tror det ultimative mål... At lige nu er jeg i et stadie, hvor jeg bare prøver at skubbe igennem, push, push, push. Jeg er her det meste af året. Jeg har mulighed for at tage hjem en måned eller to om året, men jeg tror det ultimative mål må være, at hvis min musik bliver stor nok her i Europa, så kan jeg brede det endnu mere ud. Og så kan jeg rent faktisk komme til at spille tours der spænder over tre-fire måneder, og samtidig have mulighed for at komme hjem til min familie i Staterne et par måneder af året.

50/50 ville være fantastisk. Så kunne jeg komme væk herfra om vinteren. Det ville være helt idéelt. Bestemt."

Hvor finder du inspirationen til din musik?

"Nu til dags.. Det føles faktisk lidt underligt at sige, men jeg har efterhånden skrevet sange for så mange, du ved, at jeg for det meste fanger inspirationen over alt. Jeg har oplevet så meget i mit liv, og jeg føler at jeg kan relatere, til næsten alle situationer.

Men for min egen musik, har det på det seneste været baseret på mit eget liv. Lige nu handler mit liv om at have det sjovt, om at feste. Det handler om hele den der YOLO-vibe, til en grad. Det kan godt ske jeg tager farten af på et tidspunkt, men lige nu flyder jeg bare med strømmen. Det fleste af mine sange er baseret på det. Dans, musik, smil og så videre."

Grunden til at vi er på det sted, lige nu, er at du og Rasmus er ved at indspille en musikvideo sammen med AXE. Hvordan har du det med sponsorater?

"Alle omkring mig troede at det var ironisk, da min manager kom med det til mig.

Jeg synes det var cool, fordi jeg rent faktisk bruger AXE. Mange her siger, at mærket er mere rettet mod det yngre publikum, teenage-crowdet og at jeg er en grown ass man. 

Jeg tror det bliver markedsført anderledes i staterne. Derovre er det markedsført, så at det faktisk er friskt, og folk vælger mærket, over en masse andre ting. Det har altid været normen for en fyr på man alder, at have et eller andet axe-produkt stående. Det kan være shower-gel eller deodorant. Og mange har en specifik duft de kan lide.

Så, da de kom med det til mig, tænkte jeg, at det ville være et ret cool eventyr for begge parter. Vi, der faktisk bruger det, og AXE Black, der gerne vil rykke lidt rundt, og bevæge sig mod en ny markedsposition. Jeg tror at det er en meget gensidig ting vi har gang i lige nu, og derfor har jeg det godt med det."

Du føler dig ikke begrænset af det på nogen måde, når du laver en sponsoraftale som denne?

Nej, nej nej. Jeg har det bare sådan, at jeg gør kun ting, hvis jeg virkelig hat lyst til at gøre det. Jeg har altid musikken. Alt det ekstra kommer som følge af det. I starten, da folk begyndte at kaste ting efter mig, plejede jeg at tage DET HELE. "Vil I give mig det her, helt gratis? Hell yeah, giv det til mig!".

Men jeg tror, at når ens karriere bevæger sig frem, bliver men mere opmærksom på det. Det bliver lettere at vælge det gode, og sortere det dårlige fra. Det her er kommet til mig på det perfekte tidspunkt. Fordi, nu kan jeg nemlig godt sige nej til ting, jeg ikke gider.

Jeg tror det bliver fantastisk, jeg er spændt på det her, mand.

Det bliver spændende at gå ind i et supermarked, og bare stå der i et stykke tid, indtil folk begynder at genkende mig. Jeg tror bare jeg vil slentre rundt i halvanden time.

"Er det ikke?".. Jo. Der ER mig.

Jeg er spændt på at blive ansigt for AXE Black."

Så du ser frem til at blive Danmarks svar på "The Old Spice Man"?

"Lige præcis! Hahaha, det bliver så fedt.

Forresten, så hedder den nye single "Smile and Wave". Nummerets tema, er det samme som vi talte om tidligere, at have det sjovt. Konceptet er bogstaveligt talt, det du ville gøre til en pige, der fuckede noget op i fortiden, men hvor du gik ud og gjorde større og bedre ting. Og så er det bare sådan, at fordi du er i en bedre position, så kan du bare kigge på hende, og smile og vinke. Men i virkeligheden mener du "Fuck you". Så ja, det er den mest basale beskrivelse man kan give om sangen. "Smil og vink, med et stort fedt: Fuck dig."

Det bliver et stort hit, håber jeg. Der er nemlig ikke noget, der får det skandinaviske folk til at synge, som ordene "fuck you". De elsker at synge den slags i det øjeblik sprutten rammer."

ANNONCE
Smile & Wave
Brandon Beal

på Facebook

Del

Seneste nyt