Connery

Modulær bæredygtig smartphone: 3 bliver eneste danske forhandler

Fairphone 3+ kommer til Danmark

Bæredygtighed fylder meget - og mere, for mange forbrugere og virksomheder. 

For teleselskabet 3, betyder det så meget, at man har indgået en eksklusiv aftale om at forhandle den hollandske Fairphone. 

"Bæredygtighed har aldrig været mere aktuelt, og i vores evige stræben efter at gøre livet nemmere for kunderne, så er vi ret stolte over nu at tilbyde dem muligheden for nemt at træffe et bæredygtigt smartphone-valg. Fairphone har opnået en række imponerende certificeringer, som gør det klart og tydeligt, at man støtter en eksplicit indsats for at gøre verden til et bedre sted, når man køber en Fairphone," siger Frederik Scholten, som er Head of Marketing and Proposition hos 3.

Fairphone 3+ annonceres som verdens mest bæredygtige smartphone - og den har i hvert fald mange certifikater og materialetanker med sig. Virksomheden er den første elektronikvirksomhed, der benytter Fairtrade guld i produktionen, og Fairphone 3+ er produceret med genbrugt kobber og 40% genbrugsplastik.

ANNONCE
Fairphone 3+ - Modulær bæredygtig smartphone: 3 bliver eneste danske forhandler Fairphone 3+

Smartphonens hovedfeature, er den modulære opbygning, der gør telefonen både let at reparere og udskifte dele på. Så let, at smartphonen kommer med en skruetrækker, når man køber den. 

Brugeren har mulighed for selv at skille den ad med en skruetrækker og udskifte et slidt batteri eller opgradere kameraet fremfor at skifte hele telefonen ud. På den måde forventer Fairphone at nedbringe mængden af elektronikaffald.

"Vi mener, at vi bør få mest muligt ud af de materialer, der bruges i forbrugerelektronik. Vi bevæger os et skridt nærmere en cirkulær økonomi ved at tilskynde til genbrug og reparation af vores telefoner, samt gøre det lettere for brugerne at bruge deres telefoner i længere tid. Lanceringen af Fairphone 3+ er et konkret eksempel på, hvordan vi gør dette muligt. Ved at vise, at det er kommercielt holdbart at vise omsorg for mennesker og planeten, ønsker vi at motivere elektronikindustrien til at handle mere ansvarligt," siger Fairphones CEO, Eva Gouwens.

ANNONCE

Fairphone 3+ er en Android smartphone, der kommer med 48 megapixel kamera, 64GB lager, 4GB RAM, et 3040 mAh batteri, en 5.65" skærm - og en Qualcomm Snapdragon 632 processor.

Smartphonen er altså ikke et monster, og for at kunne holde sig på et prisniveau, hvor de fleste kan være med - er det ikke de bedste af nye komponenter, som man finder i smartphonen. 

Processoren må forventes at blive den største flaskehals - men hvis man bare vil have en smartphone, der kan løse de essentielle opgaver, uden at tænke for meget over hastigheden og performance - så er Fairphone muligvis et bud, der kan holde kadencen igennem mange uheldige slag og fald. 

 

Pris og tilgængelighed

Fairphone 3+ sælges hos 3.dk og i udvalgte 3-butikker fra den 14. september 2020 - vejledende mindstepris lyder på 4180 kroner over en 40 måneders periode, med et Fri Tale 25GB abonnement. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce