Connery

Modebranchen fejrede afdøde Virgil Abloh med et omlagt modeshow

Et planlagt Louis Vuitton-show, der skulle præsentere designerens seneste kollektion, blev omdannet til 'Virgil was here'

Søndag den 28. november tabte Virgil Abloh kampen til kræften. Dødsfaldet af den populære designer og iværksætter kom som et chok for mange, selvom designeren efter sigende havde kæmpet i privaten gennem flere år. Abloh, 41 år, havde siden 2017 haft titlen som Artistic Director hos Louis Vuitton, og skulle planmæssigt have været vært for et modeshow den 30. november 2021. 

Under Abloh fik Louis Vuitton herremode lov til at blomstre på en måde, der rakte videre end de klassiske udskejelser, som modeindustrien er kendt for, og Ablohs shows havde ry for at være meget bombastiske. En ekstremt inkluderende tankegang, gjorde disse shows - kommercielle som de var - til en forholdsmæssig interessant smeltedigel af fashion, musik, kultur, skuespil og egentlig også politik. Showet den 30. november 2021 var planlagt i Miami, og skulle have været modehusets fejring af den første dedikerede herrebutik i USA, med en fremvisning af forårs- og sommerkollektionerne for 2022. 

ANNONCE

LVMH, moderselskabet bag Louis Vuitton besluttede sig for at gennemføre showet, men shufflede samtidig kortene, for i stedet for fejringen af en ny butik - at gøre det til en homage til Virgil Abloh. I praksis betød det, at modeshowet blev gennemført på vanlig spektakulær vis - med elementer af anerkendelse til den afdøde designere - og en tilskuerflok, som virkede overordentligt mere følelsesmæssigt trykkede, end man ofte oplever på en catwalk. 

Showet SS22 Men's Spin-off blev omdøbt til 'Virgil Was Here', og præsentationen af den afdøde chefdesigners seneste kollektion, blev pakket ind i et imponerende droneshow i begyndelsen - og afsluttet med et festfyrværkeri over Miamis nattehimmel, akkompagneret af en stemmeoptagelse af Abloh: There's no limit.. Life is so short, that you can't waste even a day, subscribing to what someone thinks you can do, versus knowing what you can do. 

ANNONCE
Virgil was here - Modeshow
Drone-show
Del

Seneste nyt

Annonce