Connery

[Mobil] iPhone 5 - Heaven nor Hell

Apple har i mange år været kendt for at være innovative, men efter gårsdagens præsentation af den nye iPhone 5, er denne skribent ikke overbevist.

Apple.com - [Mobil] iPhone 5 - Heaven nor Hell Apple.com
"Fap, fap, fap". Sådan må det have lydt i mange hjem i går aftes, da Tim Cook gik på scenen i Los Angeles til Apples presseevent. Der herskede ikke rigtig nogen tvivl om "the main event": Præsentationen af iPhone 5.

Jeg opsummerer eventet for den uoplyste:

19.00: Bla bla bla, nyt land får en Apple Store (selvfølgelig ikke Danmark), bla bla bla, Mountain Lion, bla bla bla, lovprisning af iPad, bla bla bla:

19.13: "Today we're introducing the iPhone 4S with a 4" screen" - Sorry, der skulle selvfølgelig have stået iPhone 5 punktum.
ANNONCE
Apple.com - [Mobil] iPhone 5 - Heaven nor Hell Apple.com
For det var iPhone 5, Phil Shiller præsenterede i går - selvom jeg stadig ikke kan se forskellen. Lad mig kort ridse forskellene mellem iPhone 4S og 5'eren op:

Udseende
Nærmest identiske, men iPhone 5 er 7.6mm tynd (mod 4S'erens 9.3mm) og vejer kun 112 gram (altså HELE 28 gram mindre end 4S'eren - jamen dog, så slipper jeg for at tabe bukserne i tide og utide).
Bagsiden er "to-delt" i farvepaletten, men materialerne er stadig aluminium og glas - lækkert, men skrøbeligt (jo det er så).

Skærmen
Den lækre Retina-skærm er bibeholdt, men i stedet for 3.5" er den vokset til 4". Det betyder, at du får en højere opløsning, hvilket er fedt, når du surfer/navigerer. Derudover er der plads til flere App's. Er det et salgsargument eller?

Kameraet
Gaaab. 8 megapixels "iSight-kamera" (ja, det skal jo hedde noget specielt) - identisk til det, der sidder i 4S'eren. Skuffende. Dog skulle videostabiliseringen være bedre. Wauw.

Batteri/ydelse
Batteriet skulle være forbedret, men umiddelbart ser det ud til, du må nøjes med samme levetid som 4S'eren. Dog er processoren opgraderet, så ydelsen skulle være kraftigt forbedret. 1GB RAM bidrager også til dette.

Netværk
iPhone 5 kan bruge det danske 4G-netværk (men kun 3's og Telias) - so far. Som vi er vant til, er der en del usikkerheder forbundet med Apples udmeldinger, så sæt ikke næsen op efter det.

Lightning
Ingen Thunderbolt uden lightning. Forvirret? iPhone 5 kommer med et nyt kabel/stik/bla i form af Apples nye "Lightning"-kabel. Det vil faktisk sige, at du nu skal bruge adaptere til alle dine iPhone 4-kompatible apparater. Way to go, Apple!

Software
iPhone 5 kommer med iOS 6, som bl.a. kommer med Apples eget kort. Så altså slut med Google Maps. En ny app - Passbook, giver dig mulighed for at samle dine billetter, boardingpasses mm. som du kan scanne ind. Ellers er der tale om mindre opgraderinger i de allerede velkendte apps, der medfølger som standard i iOS 6. MEN! Mange af disse nye apps og funktioner vil IKKE være tilgængelige på iPhone 4 og ældre versioner. iPhone 4 ejere må altså stadig undvære Siri og nogle af de nye kort-funktioner.
ANNONCE
Judgment day! - [Mobil] iPhone 5 - Heaven nor Hell Judgment day!
Dom
Ja, dommen skal falde. Lad mig indledningsvist sige, at jeg er rigtig begejstret for min egen iPhone 4. Den er funktionel, lækker i designet og vigtigst af alt, så v irker den bare.

Derfor ærgrer det mig så meget desto mere, at iPhone 5 ikke på nogen måde leverer en "wauw-effekt". Der er intet innovativt over den, sig hvad I vil, og det er sgu synd. Jovist, så har Apple da udviklet et par nye headphones - det tog da også kun et årti - men de er sikkert ligeså ringe, som de gamle.

"Større skærm" siger du? Tjah, 4" er da større, men for filan. Samsung leverer 4.8" i deres Galaxy SIII, som i øvrigt også er voldsomt lækker, og Nokia sender deres Lumia 920 på gaden i 4.5", hvilket virker til at være den gyldne middelvej.

Apple formår dog alligevel at være nyskabende. På den irriterende måde. Deres nye Lightning-kabel gør, at vi skal til at bruge adaptere til vores docks etc. Jamen fedt. Nu har vi kun brugt det i forvejen irriterende Apple-kabel til alt jeres bras, og nu skal vi Gudhjælpemig skifte det ud med et nyt. Ommer.
ANNONCE
Nokia.com - [Mobil] iPhone 5 - Heaven nor Hell Nokia.com
Så I forstår nok, hvorfor jeg ikke er begejstret. Der er, i mine øjne, tale om mere af det samme - og det er ikke godt nok.

Personligt så jeg frem til iPhone 5, da jeg ønsker mig en ny telefon, men nu er jeg begyndt at spejde mod konkurrenterne Nokia Lumia 920 (som lader vente på sig, da Microsoft ikke kan snøvle sig færdig med Win8) og Samsung Galaxy SIII.

Hvad får vi så hos konkurrenterne?

Tjah, henholdsvis 4.5" (Nokia) og 4.8" (Samsung) skærme, 8.7MP kamera hos Nokia ("kun" 8MP hos Samsung) med en, efter sigende, vanvittig billedstabilisering i Lumia'en. Hos Samsung får du lov til at bruge Android-OS, som ikke altid er så godt som iOS, men i det mindste er mere åbent. Win8 kan vi kun gisne om, men lækkert ser det ud.

Ellers minder telefonerne om hinanden. Samsung har endda fået rettens ord på, at deres produkt ligner Apples til forveksling (men til en lavere pris), så jeg ser ikke rigtig ideen i at støtte op om Apple mere?
ANNONCE
[Mobil] iPhone 5 - Heaven nor Hell
Vinderen
Men hvem vinder så denne mobilkrig? Jamen det gør Apple da. "Hvorfor?" spørger I nok, men svaret har jeg allerede givet ovenfor.

Det lille rare, søde, flotte Æble-logo, som Apple sætter på alle deres produkter. Det lille logo gør, at millioner og atter millioner af forbrugere går ud og skriver sig op til iPhone 5 - uden at kende til børneproblemer (som Apple vist har haft en gang eller to?). Når telefonen så ikke længere er på venteliste, sælger den stadig vanvittigt godt. Derfor vinder Apple.

Jeg snakker ikke fanboys/girls, men konstaterer blot at vi, som forbrugere, er lemminger, der følger strømmen. Og nej, det er ikke specielt/smart at købe Apple længere - det er nærmest bare underligt, hvis du ikke gør det.

Hvad med jer - skal I have en iPhone 5?
ANNONCE
Del

Seneste nyt