Connery

MMA-fighter Caroline Møller: Fra Thailand til DFC

Kampen starter i hovedet, men ender måske med kanelsnegle

Når Caroline Møller træder ind i buret, er det ikke kun med vilde spark og knyttede næver. For hende er kampen også mental. Hun har trænet mod sin vej til MMA i over et årti, men vejen dertil har været alt andet end lige. Med en baggrund i karate, en seriøs kamp i Thailand og nu en plads i Mark O. Madsens Dominance Fighting Championship (DFC), er Caroline mere end klar til at tage kampen op. Og hvis alt går efter planen, skal der fejres med kanelsnegle i rå mængder. Mere om det senere.

Det hele startede med en sniger

Selvom Caroline i dag er en MMA-kæmper med stor dedikation, var det ikke kampsport, der umiddelbart trak i den yngre udgave af hende. Faktisk var det lidt en misforståelse, der satte det hele i gang.

"Jeg prøvede først at melde mig til judo som barn, men mine forældre vidste ikke, jeg havde gjort det - indtil regningen kom ind ad døren," griner Caroline. Den korte flugt endte hurtigt, men det satte gang i en kærlighed til kampsport, der ikke kunne ignoreres. Med tiden fandt hun sig selv i karate, dog lidt modvilligt i starten. "Min fætter og søster lokkede mig med til karate, selvom jeg egentlig ikke gad. Men jeg blev alligevel grebet af det."

Hun elskede karate, men mødte også modstand i de mange regler, der konstant satte en stopper for hende. "Jeg blev diskvalificeret en del gange," indrømmer hun. "Der var simpelthen for mange regler!"

ANNONCE
Fra Carolines eventyr i Thailand - Foto: Privat - MMA-fighter Caroline Møller: Fra Thailand til DFC Fra Carolines eventyr i Thailand - Foto: Privat

Thailand: Hvor drømme møder denguefeber

Efter flere år med karate, besluttede Caroline sig for at tage skridtet videre. Hun pakkede tasken og rejste til Thailand - thaiboksningens Mekka - for at udfordre sig selv. Det blev en oplevelse, der ikke kun testede hendes fysiske grænser, men også hendes helbred.

"Jeg ville blive sindssygt god til thaiboksning, så jeg tog til Thailand. Træningen dernede var helt vanvittig hård. På et tidspunkt blev jeg virkelig syg, men jeg troede bare, jeg var træt. Det viste sig at være denguefeber," fortæller Caroline.

"Jeg undervurderede en modstander, fordi hun var mindre end mig. Det skulle jeg aldrig have gjort!" - Caroline

Midt i en kamp i Thailand blev Caroline nødt til at grave dybt i sig selv. "Jeg tænkte: 'Jeg skal vinde i første runde, for jeg kan ikke stå op i fem.' Og det gjorde jeg - heldigvis!" siger hun med et grin. Men efter sejren måtte hun direkte på hospitalet. Det var en oplevelse, der satte tingene i perspektiv, hård træning skal ikke føles som en krampagtig sygdom.

Men ikke alle kampe i Thailand gik hendes vej. Caroline lærte hurtigt, at undervurdering af modstandere kan koste dyrt. "Jeg undervurderede en modstander, fordi hun var mindre end mig. Det skulle jeg aldrig have gjort - jeg fik en ordentlig røvfuld. Det lærte mig ydmyghed, og den fejl laver jeg aldrig igen."

ANNONCE

Kampen starter i hovedet: Visualiseringens kraft

Med erfaringen fra Thailand og introen i MMA, er Caroline nu mere opmærksom på, at det mentale spiller en mindst lige så stor rolle som det fysiske. Visualisering er blevet en central del af hendes forberedelse.

"Jeg ser kampen for mig. Jeg visualiserer, hvordan det kommer til at foregå, og forestiller mig alle scenarier - både gode og dårlige. Hvis jeg ender i en dårlig position, har jeg allerede været der oppe i hovedet, så jeg ved, hvad jeg skal gøre," forklarer hun.

Den mentale styrke har givet hende ro og fokus, og når hun træder ind i buret, er det med en klar plan - både fysisk og mentalt.

DFC: En stor chance - og …En ny begyndelse?

Med Mark O. Madsens Dominance Fighting Championship (DFC) på horisonten, ser Caroline nu frem til sin største mulighed som kæmper. Mark O. Madsens projekt har åbnet dørene for både amatør- og professionelle kæmpere, og Caroline var hurtig til at tage kontakt.

"Da jeg hørte om DFC, tænkte jeg, at det lød mega fedt. Men jeg vidste ikke, om jeg som amatør kunne være med. Jeg skrev til Mark, og han sagde, at der også var plads til amatører, så jeg skyndte mig at lægge en billet ind," fortæller Caroline.

Hendes kommende kamp mod Bianca Kristensson er en udfordring, men også en kæmpe chance. "Bianca er nordisk mester og kommer med flere sejre i bagagen. Men det er fedt, for jeg har alt at vinde. Hvis jeg tager den sejr, føles det som om, jeg har vundet nordisk mesterskab."

ANNONCE
Caroline (til højre) i en af hendes tidligere fights - Fotograf: Klosterskov Foto - MMA-fighter Caroline Møller: Fra Thailand til DFC Caroline (til højre) i en af hendes tidligere fights - Fotograf: Klosterskov Foto

Sejre og nederlag: Når man fejrer med kanelsnegle

For Caroline handler MMA om meget mere end bare at vinde kampe. Det er også en sport, hvor man lærer af sine nederlag. Og Caroline har haft sin del af begge dele. "Når jeg vinder, skal jeg fejre det med kanelsnegle. Det har jeg besluttet mig for. Min kropsvægt i kanelsnegle!" siger hun med et stort grin og en reference til hvor ekstremt madfokuseret man bliver, når man som hende befinder sig dybt i en virkelig stram træningsrutine.

Hun forklarer, at sejre og nederlag begge har værdi - den ene giver motivation, og den anden giver læring. "Jeg har lært meget af mine nederlag, især om ikke at undervurdere nogen. Men sejre smager bedre - og de smager især godt med kanelsnegle."

Balancen uden for buret

Selvom MMA fylder meget i Carolines liv, har hun fundet en vigtig balance mellem træning og privatliv. "Jeg træner hver dag, men jeg sørger for at tage 'active rest days', hvor jeg går lange ture eller cykler. Det hjælper mig med at genoplade, uden at jeg bare ligger på sofaen hele dagen," forklarer hun.

Hendes kæreste er en stor del af hendes rejse og hjælper hende både med træning og diæt. "Han er min største støtte, min coach og diætist og det betyder rigtig meget for mig at have en i ryggen, som forstår, hvad det kræver."

Caroline er stadig i starten af sin karriere, men hendes ambitioner er høje. Hun ser DFC som en stor mulighed for at vise sit værd, og selvom hun står over for en stærk modstander, er hun fast besluttet på at tage kampen op.

"Jeg har måske ikke vundet så meget endnu, så jeg har stadig meget at bevise - mest for mig selv, men også for dem, der ser mig kæmpe," siger hun. Og hvis det hele går efter planen, er der lagt i ovnen, til kanelsnegle nok til at fejre en stor sejr.

Med en stærk mentalitet, et brændende engagement og masser af erfaring i bagagen er Caroline Møller en kæmper, man skal holde øje med. Hun har en evne til at tage læring fra sine nederlag og fejre sine sejre med lige dele ydmyghed og en humoristisk tilgang. 

Mens Mark O. Madsen og Dominance Fighting Championship har slået et stort brød op med deres store ambitioner om at skabe Europas svar på UFC, har Caroline Møller også en hel del på spil. Hendes vej i MMA er ved at tage fart, og DFC’s debut er en make-or-break mulighed for at vise sit værd.

Om det ender med en stor sejr eller en lærerig oplevelse, kan du selv følge med, når Carolines kamp livestreames ekslusivt (og gratis!) på Pluto TV lørdag den 21. september 2024.

ANNONCE
Caroline Møller Interview - kilder og credits
ANNONCE
Del

Seneste nyt