Connery

Mikkel Glasser

Han er ung, han er selvstændig og han har lige sendt en lækker ny skive på gaden...

5 ud af 6 stjerner
Når man oplever noget godt, kan man lige så godt dele den oplevelse uden at pakke den ind. Ingen dikkedarer, ingen indpakning, bare ren fryd og begejstring. Og det kommer her. Jeg har lige hørt et pissefedt ny-udgivet album fra en hidtil ukendt ung kunstner. Navnet på manden er Mikkel Glasser, han er 22 og har netop begået en lille genistreg der i øjeblikket slider gevaldigt på laserhovedet i mit anlæg.
ANNONCE
Mikkel Glasser
Ind ad min brevsprække dumpede der en cd og en pressemeddelelse fra den unge mand der uden et pladeselskab i ryggen har prøvet at stable et debut-album på benene. Resultatet er: "Everyone Takes Themselves Too Seriously", og det er slet ikke dårligt. Knægten har en stemme der ville skabe fælles-trusse-vædning hos ethvert børne-mgp publikum og har en god evne med ord. Nogle vil måske mene at singer/song-writer kategorien er ved at være tømt, men jeg synes at Mikkel Glasser"s nye album bør genoplive den genre.

Historien om manden der går uden om de etablerede pladeselskaber fordi den kunstneriske frihed blev lagt i bånd og der skulle laves om på lyrik og musik, ender sjældent lykkeligt. Men som det lyder på skiven, er det gået ganske glimragende for Mikkel Glasser. Med en sjælden næse for øregangsstimulans og en god portion studietid er det lykkedes at skrue et gedigent album sammen for egne midler, plus de penge 4 forskellige musikfonde (bl.a. KODA) har pumpet i projektet.

For at gå lidt i dybden med cd"en, er det første nummer der falder en i ørene nummer 3 på skiven. "Missed" er et forrygende nummer der tekstmæssigt godt kunne være en nutidig fortolkning af Bryan Adams megahit "Summer of 69" dette er dog kun gætværk. Musisk svinger nummeret fra start til slut og har potentiale til at blive "Ugens uundgåelige på p3". i hvert fald er den p.t. ugens uundgåelige på min mp3 afspiller.
ANNONCE
Mikkel Glasser
Næste nummer vi lige skal dvæle ved, er nummer 7, "King Kay". Titlen fik mig til at drømme om grønne marcipankager og frøer med for meget selvtillid i børnetime. Nummeret er også godt og det er især godt at drømme til. Desuden kan det præstere albummets mest ørehængende omkvæd og Mikkel har virkelig skrevet et nummer der ligger perfekt til hans stemme, som min medlytter i øvrigt konkluderede var en anelse smørlækker. Hun er sanger og burde vide hvad hun snakker om.

Nummer 10, "The Stars You See Are Out" er en ægte ballade med alt hvad dertil hører. Den sidder simpelthen lige i skabet og er perfekt til en aften med rødvin og ild i pejsen. Den skal bare nydes.

Slutteligt skal det nævnes, at hele albummet er ganske glimrende, og at Mikkel Glasser må siges at være landet med tonstunge sko på den danske musikscene, og han burde ikke være til at skubbe ned igen. Albummet kan købes med dankort på hjemmesiden MikkelGlasser.dk, hvor man bl.a. også kan se musikvideoen og lytte på smagsprøver. Man kan også købe pladen hos "Sex Beat Records" og i "Casablanca". Så fat skoene og fut ned til den lokale vinyl-pusher og få så købt det album!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce