Connery

Microsoft Surface [Test]

Ugens gadget er Microsofts store tablet-satsning - den leverer en solid oplevelse, men har et par midlertidige smuttere.

5 ud af 6 stjerner
Microsoft Surface [Test]
Surface er Microsofts egen tablet.
Nu er den endelig kommet på det danske marked, og JA det var på tide. Det er også kun 9 måneder siden vi først hørte noget konkret til den...

Jeg har slået mine kløer i en Surface RT med et lille touchpad cover til og leget med den i et par uger, here we go:
ANNONCE
Foto: Microsoft - Microsoft Surface [Test] Foto: Microsoft
Surface er en tablet der skiller sig ud fra flokken, de første ting der falder i øjnene, er finishet leveret i en magnesiumlegering, der er hele 3 gange lettere end aluminium(!) og selvfølgelig at den har wide-screen. Derudover er der støttefoden, der også gør surface til en endnu bedre makker ved dit sofabord, end din gamle tablet. Støttefoden giver en  en hældning på 22 grader - en perfekt vinkel til at se videoer på nettet.
ANNONCE
Foto: Microsoft - Microsoft Surface [Test] Foto: Microsoft
Maskinen kører på Microsofts eget tablet-styresystem Windows 8 RT, en light udgave af Windows 8 om man vil. Jeg har før udtrykt min begejstring for touch-interfacet i Windows 8, men her på Surfacen er det en sand vinder - muligheden for at synkronisere dine kontakter fra facebook, messenger, skype, twitter og videre gør de indbyggede apps Messenger, Contacts og Mail og Kalender, til en ren fornøjelse at bruge systemet, uden konstant at skulle have en masse browservinduer åbne.
ANNONCE
Oplevelsen af Surface er dog ikke helt problemfri - der er mange opdateringer, noget der skal gøre maskinen bedre, men det er super irriterende lige i gerningsøjeblikket. Det største problem i mine øjne er dog manglen på apps. Der er simpelt hen ikke det samme udvalg i apps på Microsoft store, som ved konkurrenterne, jovist, der kommer hele tiden nye til - men der er stadig lang vej. (Der er dog lige kommet en original Twitter app, der faktisk er den bedste Twitter oplevelse jeg nogensinde har haft, så kudos for det Twitter!)

Det er lækkert at der er en USB-port, der gør at jeg blandt andet kan tilslutte en mus, når jeg bruger maskinen til skrivearbejde - desuden kan man også hurtig forøge lagerpladsen væsentlig med en USB-stick.

Touchcoveret virker rigtig godt, magnetporten gør det rigtig nemt at tilslutte og frakoble det, og man skal ikke trykke særlig meget før der sker noget på skærmen. Touchcoveret duer dog ikke til at skrive på i længere tid af gangen, men mere til chats og indtastning af webadresser. Hvis du overvejer at bruge en Surface til skrivearbejde, SKAL du have fat i et typecover istedet.
ANNONCE
Microsoft Surface [Test]
Som ganske ordinær tablet uden touch cover eller nogen verdens ting er Surface også rigtig velegnet. 16:9 formatet på skærmen, gør on-screen tastaturet meget mere overskueligt, og lettere at ramme hvis man har store mandehænder.
Surface holder strøm i godt omkring 8 timer af gangen når jeg bruger den, så jeg kan have den med på arbejde et par dage i træk uden at skulle lade på den.

Microsofts Surface er en lækker tablet der også gerne vil være laptop fra tid til anden, og det fungerer udmærket. Det største problem den har er at man ikke kan installere egne programmer på RT-udgaven, noget der ville være helt ligegyldigt hvis der var alle de apps man skulle bruge i Microsoft Store. Noget der formentlig bliver bedre med tiden. Til gengæld giver Windows 8 systemet en lækker helstøbt oplevelse når man først kommer ind i det, og når det er pakket så lækkert ind, som i Surface, er det toppen.
ANNONCE
Model: Microsoft Surface RT 32GB
Skærm: 10.6" HD Wide-screen
CPU: Quadcore NVIDIA Tegra 3 + 2GB Ram
Trådløs: Wi-FI og Bluetooth 4.0
Tilslutning: USB 2.0, Mini-jack, Cover udgang, HD-out.
Kamera og lyd: 2 stk 720 p kameraer, et i fronten og et på bagsiden, tilhørende mikrofon.
Andet: Microsoft Office RT
Pris: 3999,- dkr
ANNONCE
Del

Seneste nyt