Connery

Micmacs

Manden bag "Amélie" og "Delikatessen" er tilbage med en ny vanvittig komedie.

3 ud af 6 stjerner

Drengerøvs faktor: 50 %.

(Hvad betyder ninjaer og drengerøvsfaktor?)


Micmacs - Trailer
Scanbox - Micmacs Scanbox

I 2001 vandt Jean-Pierre Jeunet hele verdens hjerter med den vidunderlige Den fabelagtige Amélie fra Montmartre. Næsten 10 år senere er han tilbage med Micmacs, der bevæger sig i samme finurlige univers. Jeunet er i sandhed en af Frankrigs mest originale instruktører, når det kommer til finurlige karakterer og opfindsomme historier og hans nyeste film; Micmacs er bestemt ingen undtagelse.


ANNONCE
Scanbox - Micmacs Scanbox

Som barn mister Bazil (Dany Boon) sin far, da han bliver dræbt af en landmine. 30 år senere arbejder Bazil i en videobutik. En sen aften, mens han sidder og ser en af sine yndlings film The Big Sleep, tager Bazils liv atter en drastisk drejning. Et voldsomt skyderi udenfor videobutikken sender en vildfaren patron direkte ind i hjernen på Bazil. På operationsbordet slår længerne plat eller krone om Bazils fremtid og beslutter at lade kuglen bliver i hjernen på ham, med risiko for at han pludselig kan falde død om.


ANNONCE
Scanbox - Micmacs Scanbox

Da Bazil kommer til sig selv igen må han acceptere, at han er blevet erstattet i videobutikken og indfinde sig med et liv som hjemløs. Der går dog ikke lang tid før, han møder en anden hjemløs mand, der tager ham med på en skrotplads, hvor Bazil bliver præsenteret for en flok freaks, der bor midt inde i alt skrottet. Et slags klunserkollektiv.


ANNONCE
Scanbox - Micmacs Scanbox

Her falder Bazil hurtigt til og en dag, da han er ude og samle skrot  sammen, kører han forbi to store bygninger. Den ene er ejet af det firma, der producerer de landminer, der dræbte hans far og i den anden bygning bor firmaet, der producerer den type patroner, som Bazil har i hovedet. Som en slags undergrundens Oceans 11, udtænker Bazil og hans venner en genial plan, der én gang for alle skal underminere de kyniske våbenproducenter.


ANNONCE
Scanbox - Micmacs Scanbox

Jean Pierre-Jeunet har tydeligvis hentet meget af sin inspiration i de gamle stumfilm, således spilles Bazil af en af Frankrigs mest populære komikere, Danny Boon, der på rørende vis hylder nogle af filmhistoriens største legender så som Buster Keaton og Charlie Chaplin.


ANNONCE
Scanbox - Micmacs Scanbox

Micmacs har bestemt sine geniale øjeblikke, men som helhed bliver filmen lidt for fjollet og skabagtig. Selvom universet er rig på opfindsomme sekvenser og sjove karakterer, mangler den simpelthen en hovedperson, som kan bringe noget charme og hjerte til historien før, at vi som publikum kan leve os rigtigt ind i universet og for alvor interesserer os for Bazil og de syv små freaks.


ANNONCE
Scanbox - Micmacs Scanbox

Hvis man kan lide Jeunets tidligere film (Delikatessen, De fortabte børns by og Amélie) vil man helt sikkert også være godt underholdt af Micmacs, men filmen når aldrig samme højder som førnævnte filmklassikere. Dertil virker den for konstrueret og så har den simpelthen ikke nok på hjertet.



Micmacs har premiere den 9. september landet over.


ANNONCE
Teknisk information:

Original titel: Micmacs à tire-larigot

Produktionsland og år: Frankrig, 2010

Instruktør: Jean-Pierre Jeunet

Medv: Dany Boon, André Dussollier, Nicolas Marié, Jean-Pierre Marielle, Yolande Moreau, Julie Ferrier, Omar Sy, Dominique Pinon, Michel Crémadès og Marie-Julie Baup

Genre: Komedie/Drama

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital/DTS

Længde: 105 min.

Premiere dato: 9. september 2010

Biodistributør: Scanbox


ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce