Connery

Michael Phelps - en ny legende

Ingen over, ingen ved siden af. Micheal Phelps har slået alle olympiske rekorder, og står nu med imponerende 22 olympiske medaljer.

En vaskeægte legende. - Michael Phelps - en ny legende En vaskeægte legende.
En legende er født 
Det er de færreste, der oplever at blive kaldt legender, og det er endnu færre, der oplever at blive det, mens de endnu er levende. Ikke desto mindre er det netop det, der er overgået svømmeren Michael Phelps ved dette OL.
Mutter Phelps dyrker ananas i egen juice. - Michael Phelps - en ny legende Mutter Phelps dyrker ananas i egen juice.
Sportens fænomener
I hver eneste sportsgren findes der typer, som er så exceptionelle på deres felt, at de virker til udelukkende at være skabt til den sport, de nu engang dyrker. Typer der vinder alt hvad der overhovedet er at vinde. Fodbolden havde Zinedine Zidane, cykelsporten havde Lance Armstrong, atletikken havde Carl Lewis og så er der Michael Phelps i svømning.

Når man ser ham, lige meget hvor lidt forstand man har på svømning, er der ingen tvivl om at hans krop er skabt til det. Han har bemærkelsesværdigt lange arme, og hans fremdrift hjælpes godt på vej af en solid str. 48.  Desuden har Phelps diagnosticeret ADHD, så svømningen må have været et kærkomment redskab, til at få brændt den store mængde krudt af, som den unge Phelps havde.

Der er altså tale om en vaskeægte amerikansk, feel-good historie, der uden tvivl kunne blive til en rigtig dårlig tøsefilm. Mor, Debbie Phelps har da også lukreret på sønnike og skrevet en selvhjælpsbog, om hvor fantastisk hun er.
ANNONCE
De vandvittige facts
Svømmesporten er en af de sportsgrene, hvor talent kan komme til udtryk på flest forskellige måder. Dette har Phelps, med sine vanvittige 39 verdensrekorder og 22 olympiske medaljer, bevist til fulde. Medaljerne og rekorderne er nemlig vundet i forskellige discipliner og på varierende distancer. De 22 olympiske medaljer han nu har hængende, gør ham dermed til den mest vindende atlet nogensinde i de Olympiske Leges 116-årige historie.
ANNONCE
En mand med værdier
Hermed er der tegnet et billede af en fuldstændig perfekt sportsmand, uden de mindste ridser i lakken. Dette indtryk bliver heller ikke mindre af at Phelps lægger navn til The Michael Phelps Foundation. Fonden har til formål at fremme svømmesporten og værdierne ved en sund livsstil. Phelps plan er at koncentrere sig fuldt ud om fonden, når han senere på året pakker sine Speedos væk for altid.
ANNONCE
Smoke weed every day! - Michael Phelps - en ny legende Smoke weed every day!
Ridser i lakken
Men at Phelps trods alt også har menneskelige sider beviste han i 2009. News of the World kom nemlig i besiddelse af et foto, der viste ham med en bong, der ville få både Johnny Hefty og Snoop Dogg til at sende misundelige blikke. Fornøjelsen kostede ham en karantæne på tre måneder, og han gjorde sig store overvejelser om at stoppe sin karriere.
Det gjorde han dog heldigvis ikke, og trænede sig i stedet op til OL i London 2012, hvor han nu kan kalde sig den mest vindende atlet i OL-historien.
ANNONCE
Drømmen blev mulig
Phelps har altså på knap 10 år opnået alt, hvad er overhovedet er muligt inden for svømning. Derfor er det også naturligt for ham at indstille karrieren, selvom han stadig kun er 27 år.
Del

Seneste nyt

Annonce