Connery

Michael Moore

Hvem er han?

Du har sandsynligvis set en af hans dokumentarfilm og ved med garanti, hvem han er. Der er mange delte meninger om dokumentarfilmlaveren Michael Moore, men én ting er sikkert: alle har en mening om ham.

Men hvem er han egentligt?
Michael Moore
Michael Moore blev født den 23. april, 1954, hvilket gør ham hele 53 år gammel. Han kommer fra byen Flint, nær Detroit i Michigan, og han lavede sin første kendte dokumentarfilm om denne by, kaldet Roger and Me, 1989.

Han studerede journalistik på University of Michigan-Flint og fandt herigennem sit kald i dokumentarfilmverdenen. I hans film og bøger er der et gennemgående tema: kritik af politikere, store firmaer og ofte USAs præsident, George W. Bush.

Han fik sit store gennembrud, et godt ry og en Oscar for dokumentarfilmen "Bowling for Columbine" (2002) om massakren på Columbine Highschool og holdningen og lovgivningen omkring våben i Amerika. Efterfølgende lavede han "Fahrenheit 9/11" (2004), som især gik ud på at kritisere og lave sjov med Georg W. Bush.

Hans seneste film, "Sicko", der netop har fået premiere, har allerede fået helt utroligt meget omtale.

"Sicko" omhandler Amerikas sundheds- og sygdomspleje, eller mangel på samme, og dette problem undersøger han ved både at tage til Canada, England og Cuba, hvor han sejler til det berygtede og farlige fængsel, Guantanamo Bay detainment camp (også kaldet Gitmo eller Camp X-Ray), der huser
Michael Moore er kendt for at ytre sin mening og ikke være bange for noget. Han er både blevet arresteret, overfaldet og dagligt truet på livet, men det stopper ham ikke, og han bliver med garanti ikke bare kaldt "The Big Man" på grund af sin størrelse, men på grund af sit mod.

De folk, der kan lide Michael Moore, ser en mand, der, som den eneste blandt mange millioner, har øjnene åbne omkring Amerikas sande problemer, de respekterer hans mod og mener, at hans arbejde gør en forskel. Dem, der ikke kan lide ham, ser en mand, der gør hvad som helst for opmærksomhed, en mand, som overdriver og en, som egentligt ikke gavner noget.

Men hvad synes du om Michael Moore og hans værker?

Bøger
Downsize This! (1996)
Adventures In A TV Nation (1998)
Stupid White Men ...and Other Sorry Excuses for the State of the Nation! (2001)
Dude, Where's My Country? (2003)

Tv-programmer
TV Nation (1994)
The Awful Truth (1999)

Film
Roger and Me (1989) 
Pets or Meat: The Return to Flint (1992) (TV)
Canadian Bacon (1995)
The Big One (1997)
And Justice for All (1998)
Bowling for Columbine (2002)
Fahrenheit 9/11 (2004)
Sicko (2007)

Michael Moore har også instrueret en musikvideo for System of a Down, som mange tv-stationer ikke viser.

Læs mere om Michael Moore på: http://www.michaelmoore.com/
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce