Connery

Michael Hutchence

Det er i dag, den 22. november 2006, 9 år siden den karismatiske forsanger fra INXS begik selvmord på et hotelværelse i Sydney. Hermed en biografi om australieren.

Michael Hutchence
Billeder: Helmut Newton, inxs.com

Michael Hutchence og bandet INXS er nok ikke kendt af de fleste herhjemme i Danmark. Til gengæld vil stort set enhver australier, du spørger på gaden, vide hvem sangeren og hans band er. De er et af de mange - og et af de første - australske bands, der har kunnet få spredt deres musik til resten af verden.

Sangen "Need You Tonight" er formentlig den mest kendte herhjemme, og den bliver da også stadig flittigt spillet i radioen den dag i dag. Den er derudover blevet anvendt i filmen "Coyote Ugly", hvor Kevin O'Donnell (Andy Garcia, red.) danser sexet på baren til alle kvindernes store fornøjelse.

Livet har dog ikke være lutter lagkage for bandet, og især den karismatiske forsanger, har haft turbulenser med medierne og pres på for at udgive en succesfuld plade.

Baggrund

Michael Kelland John Hutchence blev født i Sydney den 22. januar 1960. Hans opvækst fandt dog primært sted i Hong Kong, og allerede som 8-årig blev han et kendt ansigt i en legetøjsreklame. Han var den fødte performer og elskede opmærksomhed.

Familien Hutchence vendte tilbage til Sydney, da Michael var teenager og det var her, han mødte Andrew Farriss (spiller keyboard i INXS, red.) De to begyndte at spille med Farriss' brødre og venner, og allerede her begyndte INXS i det spæde.

I 1980 udgav bandet sit første album "INXS", hvor singlen "Just Keep Walking" blev et kæmpe hit down under. Vejen var nu lagt for en succesfuld karriere og en lovende fremtid for rockbandet.

Hutchence blev hurtigt talsmand for INXS og var kendt som den sikre, sexede forsanger. Familien mener nu, at Hutchence spillede en rolle, når han var 'på', for i det private var han en mere indadvendt og stille person.

Hutchence var meget talentfuld, han og Farriss skrev alle INXS sange sammen, og han var elsket af hele sin kvindelige del af publikummet.

I de sene 80'ere medvirkede Michael i film som "Dogs In Space", der handler om Richard Lowensteins (instruktør af mange INXS musikvideoer, red.) liv og "Frankenstein Unbound", hvor han spillede Percy Shelley.
ANNONCE
Michael Hutchence
Sex, drugs and rock'n'roll

Med berømmelsen kom der flere og flere skriverier om Hutchence's privatliv. De fleste artikler spillede på hans utallige affærer med topmodeller som Helena Christensen og kendte sangerinder som Kylie Minogue. Han var af pressen kendt for at være det perfekte billede af rockstjernen, der gik op i sex, drugs og rock'n'roll. Han var flittig bruger af både alkohol og kokain. Især den australske presse skrev historier om Hutchence, der hentydede til en forskruet seksuel omgang og underlige fetiches.

I 1990 udgav INXS albummet "X", der havde stor succes verden over med hits som "Suicide Blonde" og "Disappear". Albummet blev året efter opfulgt med en tour DVD "Live Baby Live".

I 1992 var Hutchence i et skænderi med en taxichauffør her i Danmark, hvor han fik et slag i hovedet og mistede derefter sin smagssans og en del af lugtesansen. Han blev nu, ifølge venner og familie, mere aggressiv og deprimeret.

90'erne igennem prøvede INXS forgæves at udgive et succesfuldt album, der kunne sikres en plads på hitlisterne. Hutchence sluttede sit forhold med Kylie Minogue, datede Helena Christensen i en overgang, og fandt derefter sammen med Paula Yates, som han mødte under et interview. Affæren blev hurtigt opdaget af den engelske presse, og Hutchence blev en dag så sur på en paparazzi, at han overfaldt den stakkels fotograf.

Paula Yates var i den tid midt i en skilsmissesag om sine tre børn, hun havde sammen med Bob Geldof. I 1996 fødte hun Hutchence's eneste datter, Tiger Lily, der i dag bor hos Bob Geldof med sine stedsøstre. Michael beskrev engang sin datter som "lige hvad vi havde bestilt".

Pres og forventninger

Efter en lang pause følte bandet, at de var pressede til at udgive et nyt album. Til Brit Awards 1996, da Hutchence overrakte en pris til Oasis, sagde Liam Gallagher spydigt: "Has-beens shouldn't be presenting awards". Hele medieverdenen lagde nu pres på Michael og co.

Det 10. INXS album "Elegantly Wasted" blev udgivet april 1997. Det var dog ikke den store succes. Bandet tog dog på en verdenstourne, som skulle slutte i Australien i november og december. Michael Hutchence har formentlig allerede her været dybt deprimeret. Han meldte sig normalt aldrig syg, men valgte at gøre dette til den store øvedag før touren, hvilket resten af bandet mente var meget unormalt for Michael at gøre.

Touren nåede ikke længere end til Sydney. Den 22. november 1997 blev Michael Hutchence, nu 37 år gammel, fundet død på sit hotelværelse i Double Bay, Sydney. Et bælte fundet på stedet hentydede til selvmord. Der har dog altid været tvivl om selvmord, da der var mangel på selvmordsbrev og vidneforklaringer der ikke stemmede. Stoffer havde muligvis også påvirket sangeren og hans beslutninger. Der gik rygter om at selvmordet var et uheld, "autoerotic asphyxiation", altså at sangeren skulle have mastuberet samtidig med at han kvalte sig selv, men der er ingen beviser for dette.

2 år efter Hutchence's død blev det soloalbum, han havde arbejdet på få uger op til sin død, udgivet. Bono fra U2 havde lavet en duet med Hutchence, "Slide Away", der også blev placeret på soloalbummet.
ANNONCE
Michael Hutchence
INXS i dag

I dag fungerer INXS stadig med de resterende oprindelige medlemmer. De har længe haft udkig efter en ny forsanger, en overgang havde de valgt australske Jon Stevens, men da bandet og Stevens ikke var enige om, hvor de var på vej hen med musikken, besluttede de i fællesskab at stoppe samarbejdet.

Fra juli til september 2005 fandt rockbandet gennem det amerikanske realityshow "Rock Star: INXS" deres nuværende forsanger, canadiske J.D. Fortune. Ikke lige den fede måde at finde en ny forsanger efter min mening, men J.D. Fortune gør det faktisk bedre, end jeg havde forventet.

Der er efter Hutchence's død skrevet et par biografier og hans søster skulle være igang med at planlægge at lave en film om hans liv.

Michael Hutchence blev begravet i Sydney og hans mindesten står stadig som et symbol på en stor australsk sanger, der levede livet fuldt ud.

Michael Hutchence Official Memorial Website: http://www.michaelhutchence.org

INXS: http://www.inxs.com
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce