Connery

Michael Fassbender

Fassbender om træning, parkour og DNA-teorier

Der gik en masse snak om Assassin's Creed filmen op til biografpremieren i vinter. Kunne den knække den haltende formkurve for filmatiserede spilfranchises i Hollywood? 

Well, slaget gik sin gang, og som så mange andre spil-film, forstod anmelderne ikke helt konceptet. Det betød en halvvarm anmeldermodtagelse, men dog ikke en katastrofal en af slagsen. Spilseriens fans tog gennemgående godt imod filmen, og også det brede cast, primært båret af Michael Fassbender og Marion Cotillard, hjalp godt på filmens modtagelse.

Nu er filmen så ude på Blu-Ray og DVD, og det ser ud til at hjælpe en smule på ratingen rundt omkring - filmen har på nuværende tidspunkt 5.9/10 på IMDB, ikke en fantastisk score - men bestemt en garant for en seværdig film, hvis man er nede med genren. Blu-Ray udgivelsen hjælper selvfølgelig også på fanservicen, da der er fyldt godt ind med ekstramateriale, i form af en behind-the-scenes dokumentarserie, ekstra kommentarer og små easter eggs. 

I forbindelse med udgivelsen, har vi fået fat i et interview med hovedrolleindehover Michael Fassbender, der er gået med til at svare på et par spørgsmål om optræningen til filmen.  

ANNONCE
Michael Fassbender

Hvor hård var den træning du gennemgik, for at blive klar til Assassin's Creed?

Fassbender: En stor del af klargøringen til filmen, gik ud på at komme i god form, at forstå parkourelementerne fra spillet og dernæst at bringe det til filmen. Jeg fik et crashcourse i parkour, og der var styrketræning i mit gym fem dage om ugen, efterfulgt af arbejde med stunt teamet, og træning i kampkoreografi. Det var vigtigt får både mig selv og instruktør Justin Kurzel, at vi skuespillere kunne klare så meget af kampscenerne selv, som muligt. Jeg vil mene at skuespillerne står for 95% af alle kampscenerne i filmen. (Red. Resten går til stuntmænd).

Hvordan var det at arbejde på de historiske scener, hvor den primære historie mellem Templeridderne og the Assassins udspiller sig?

Det var meget fascinerende at gå tilbage i en anden tid, gennem en slags genetisk DeLorean (The Animus) der gjorde brug af karakterenes DNA. Jeg tror fuldt ud på teorien om, at vi har minder og oplevelser fra vores forfædre indlejret i vores DNA, og at det er videreført gennem generationerne, for at beskytte os. Det er en slags sjette sans eller instinkt. 

ANNONCE
Michael Fassbender

Det ser ud til, at Animus-scenerne var ret krævende. Hvordan var det at blive rykket så vildt rundt i wires?

Jeg er ikke en stor fan af seler og wires, men det er en del af jobbet, og hvis det ser godt ud, er det dét værd. 

Hvordan skaber man en film, der ræsonnerer med hardcore spilfans og også almindelige biografgængere?

Vi ville helt bestemt have at fans af spillet, blev glade for filmen. De er et passioneret community. Men det er som det er, med alle andre film. Hvis jeg skulle spille en bokser, ville jeg også håbe at boksefans ville nyde filmen. Det er det samme her. En del af udfordringen ved at skabe denne film, var at vi gerne ville koge universet ned til et punkt, hvor folk kan forholde sig til det der sker, uden at kende det i forvejen. Vi har kogt det ned til de helt essentielle plotlinjer - det handler om Templars, Assassins og deres ideologier. Det handler om teorien om genetisk hukommelse, og så ville vi gerne introducere idéen om artifacts. Der er mange artifacts i universet, man vi valgte at fokusere på en enkelt, som også kunne genkendes fra bibelen, så mange ville have et fælles referencepunkt. Og så ville vi også gerne fremhæve parkour-elementet. 

Der er nogle imponerende kulisser i filmen. Hvordan har de hjulpet dig som skuespiller?

Jeg synes at actionsekvenserne i filmen er i topklasse, og det var vigtigt for holdet, at vi lavede dem på god gammeldags manér. Mange film i dag, er gennemsyrede af CGI og special effects. Vi ville gøre det med rigtige folk på ægte lokationer, og jeg tror at en af de bedste oplevelser for mig, var at udføre kampscener på tagtopppene i Valletta, en gammel by i Malta. At hænge fra tagtoppe og hoppe ned fra bygninger var ret spændende. Der var også meget varmt, men vildt sjovt. 

ANNONCE
Michael Fassbender

Oplev Justin Kurzel’s blændende filmoplevelse med flotte præstationer af blandt andet Marion Cotillard, Jeremy Irons og Brendan Gleeson og naturligvis Michael Fassbender.

Assassin's Creed udkom 26. maj på UHD, 3DBD, BD samt DVD. 

Del
Om forfatteren
 Mikkel M. Vermeulen Mikkel M. Vermeulen

Følg på:
Facebook
Instagram

Hvis du læser dette, skal du bare vide at jeg sætter mega pris på din støtte. Jeg har knoklet uafbrudt på at videreudvikle Connerys univers de sidste 6 år, og jeg lover at det kun bliver bedre. 

Altid frisk på en øl og en god historie. 

Kontakt: mmv@connery.dk

 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt