Connery

Mexikanerbøf

Klassiker med et twist

Mexikanerbøf
Egentlig ville jeg have lavet en traditionel Pariserbøf, men blev fristet af lidt andre råvarer i supermarkedet, og det endte så med denne ret.

Det fantastiske ved denne ret er, at brødet man bruger suger alt fedtet fra panden - det giver en virkelig god, ikke helt så sund smag.

Mexikanerbøf til 1 person



Tilbehør

1 avokado

3 forårsløg

3 chili

2 spsk olivenolie

1 spsk citronsaft

Skær avokako og løg groft

Hak chilien fint

Bland alle ingredienser i en skål, og lad det trække i køleskabet mens du steger bøffen.

TIP: Jeg bruge en basilikun olie, det passede rigtig godt til. Hvis du ikke ønsker rettet helt så stærk kan du bruge færre chili, eller fjerne kerner og lameller. Selvfølgelig kun hvis du er en tøs.

Bøffen

1 skive sandwich brød

150 gram mager oksefars

Salt

Frisk kværnet peber

Chilipulver

Spidskommen

Margarine eller smør til stegning

Smør farsen ud over brødet, så det hele er dækket og så farsen er lige tyk over alt.

Krydder den med salt, peber, chili og spidskommen.

Smelt fedtstof på en pande, og lad det bruse af.

Steg bøffen med brød siden ned af først, det skal være ved svag varme.

Når brødet er fint gyldent, vender du den og steger farsen i ca. 7-10 minutter - indtil den er gennemstegt.

Tag den af varmen.

TIP: Du kan selvfølgelig krydre bøffen med de ting du ønsker, men jeg synes ovenstående er en god kombination. En skive bacon og måske en skive ost, ville også passe rigtig godt til.

Anretning

Jalapeño

Hot Salsa Sauce

1 spsk Salbal Olek

Læg bøffen på en tallerken, og placer salaten, salsaen og Jalapeño rundt om den. Slut af med en spsk. Salbal Olek på bøffen.

INFO: Sambal Olek er en slags chilipasta, og kan købes i de fleste supermarkeder.

Hvis du vil lave salsaen selv, kan du finde en opskrift her.


Bon Appett!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce