Connery

Mercedes-Benz Vision AVTR

Mercedes bud på fremtidens bil i samarbejde med James Cameron

Her er den nyeste og vildeste konceptbil fra Mercedes: VISION AVTR. 

Vognen der blev afsløret på CES 2020, er et visionær konceptbil, der er blevet til i samarbejde med Mercedes og James Cameron/Avatar - et samarbejde der især har præget bilens sci-fi origaniske udtryk. 

Med VISION AVTR forsøger Mercedes-Benz at kommunikere en kobling mellem bæredygtighed og luksus, som de gerne vil udforske mere i fremtiden. 

AVTR er en spacy bil, helt sikkert - men Mercedes har gjort sig en del tanker om konceptet, foruden selve looket. 

Bilen er elektrisk, og benytter et, ifølge MB, revolutionerende grafen-baseret organisk batteri, der er helt frit for sjældne mineraler og metaller. Batteriets materialer kan komposteres, og er derfor gennemført genbrugelige. 

I designet af bilen, har man haft en holistisk tilgang, til materialer, der sammensmelter designet, interiøret og user-interfacet med det udvendige. 

Styring af bilens funktioner kan blandt andet ske ved en menu-interface, der projekteres ned på brugerens hånd, som vedkommende så kan styre intuitivt. 

ANNONCE
Mercedes-Benz Vision AVTR

Der er intet rat i AVTR men derimod et meget alien-inspireret kontrolpanel i midterkonsolen, der muliggør styring i alle retninger, ved hjælp af bevægelser fra højre hånd. 

En af de mest iøjenfaldende features, foruden det gennemførte design, er de 33 flaps på bagenden, der kan åbnes synkront i flere forskellige retninger, og interagerer med omgivelserne - en meget avanceret baglygte, om du vil. 

Tjek videoen her, for at fange helheden af konceptbilen: 

ANNONCE
Mercedes-Benz VISION AVTR
Del

Seneste nyt

Annonce