Connery

Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenlaut er verdens mest værdifulde bil

Ferrari 250 GTO er slået af pinden af en dobbelt så høj værdi

135 millioner euro - godt og vel 1 milliard kroner, sådan lyder salgsprisen på verdens dyreste bil anno 2022. Dermed slår Mercedes en længerevarende rekordbølge, med Ferrari 250 GTO'er, der i 2016 og 2018 opnåede auktionspriser på 45 og 60 millioner dollars. 

Bilen er en Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenlaut Coupé fra 1955, og den trak den imponerende hammerslagspris på en auktion til en privat samler. 

Mercedes selv fortæller at bilen er et stykke ikonisk automobil-historie, og en ekstrem sjældenhed, som en af i alt to prototyper produceret. 

ANNONCE
Rudolf Uhlenlaut med en af hans to prototyper - Foto: Mercedes-Benz Group - Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenlaut er verdens mest værdifulde bil Rudolf Uhlenlaut med en af hans to prototyper - Foto: Mercedes-Benz Group

Bilen er navngivet efter chefingeniøren Rudolf Uhlenlaut, der som bilens skaber blev belønnet med et lille stykke historie i form af navngivningen. 

Det er Mercedes-Benz selv der har solgt bilen videre - al overskuddet fra auktionen går ubeskåret til Mercedes-Benz-fonden, der støtter folk som ønsker at gå i Rudolf Uhlenlauts innovative fodspor og skabe ny teknologi. 

Den private køber har i forbindelse med købet af bilen, sagt god for at bilen vil forblive tilgængelig for offentligheden gennem udstillinger ved særlige lejligheder - mens det andet eksemplar af bilen fortsat udstilles på Mercedes-Benz museet i Stuttgart. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt