Connery

Melodisk og sammenhængende roots reggae af Nazarenes

Super fed koncert med velspillende Nazarenes på Loppen.

4 ud af 6 stjerner
Melodisk og sammenhængende roots reggae af Nazarenes
Onsdag d. 2. november blev kroningen af "Emperor Selassie I" fejret på Loppen på Christiania. De fremmødte var et spændende mix af rastafarier og folk der "bare" er vilde med reggae. Sky Juice Sound lagde ud med at spille et fedt sæt og derefter gik den etiopiske Ngea på scenen og holdt en kort lille tale om kroningen af Haile Selassie I og betydningen af denne for Etiopien og rastafarierne. Efter talen var det tid til aftenens første liveband.

Aftenens første liveband var "Simba Ngoma". Simba Ngoma spillede et udvalg af deres egne numre samt et par numre af mere kendte reggaekunstnere som Bob Marley. Stilen hele vejen igennem var frisk positiv roots reggae. Et band der helt sikkert kan gøre en i godt humør - hvilket også kunne ses på "dansegulvet" foran scenen.
ANNONCE
Melodisk og sammenhængende roots reggae af Nazarenes
Aftenens andet liveband var "Nyah Bingi Drummers". Nyah Bingi Drummers bestod af fire rastaer; tre der spillede på trommer og en der vist nok primært agerede kor. Nyah Bingi Drummers var en ret speciel oplevelse da ingen af de fire fyre sang specielt godt. Det lød også som om at ikke alle kunne teksterne lige godt, og der var derfor lidt udfald på vokalen engang imellem. Men energien og den simpelhed som trommerne og acapellasangen gav kan man ikke tage fra dem. Nyah Bingi Drummers spillede ca. 15 min. og blandt andet det klassiske Marley-nummer "Rastaman Chant" var ret populært.
ANNONCE
Melodisk og sammenhængende roots reggae af Nazarenes
Efter Nyah Bingi Drummers gik Supa Mike fra Sky Juice Sound på scenen og præsenterede aftenens hovednavn "Nazarenes".

Nazarenes består af de to etiopiske brødre Medhane og Noah Tewolde. Nazarenes er kendt for deres klassiske roots reggae, og jeg må virkelig indrømme at de kan deres kram. I samtlige numre spillede instrumenterne og vokalen sammen så det hele blev et stort melodisk udtryk. Hvis man lukkede øjnene og bare dansede med kunne man mærke at man blev opslugt af den harmonerende musik. Uden tvivl virkelig smød roots reggae.

Efter Nazarenes havde spillet deres sidste nummer spillede Sky Juice Sound igen. På det tidspunkt var klokken over to og jeg var så mættet af musik at jeg besluttede at vende næsen hjemad. Uden tvivl en super aften med dygtige og velspillende kunstnere. Godt arrangement af drengene fra Sky Juice.

Se billeder fra koncerten i denne artikels galleri.

Læs mere om Simba Ngoma og Nazarenes på deres hjemmesider.

Simba Ngoma

Nazarenes
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce