Connery

Melancholia - Jordens smukkeste undergang!

Ja vi har omtalt den før, men nu er den altså også ude på DVD og det fortjener et rerun!

5 ud af 6 stjerner
Drengerøvs faktor: 30 %
 
Teknisk information:
Original titel: Melancholia
USA, 2011
Instruktør: Lars Von Trier
Medv.: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefter Sutherland, John Hurt, Jesper Christensen, Charlotte Rampling, Alexander Skarsgård, Stellan Skarsgård og Udo Kier
Genre: Drama
Billedformat: 1.85:1
Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS HD-MA
Længde: 136 min
Bio premiere: 26. maj 2011
DVD premiere: 15. november 2011
Distributør: Nordisk Film
 
Ekstra materiale:
About Melancholia – The Visual Style – About The Universe – Trailer – VFX Featurette – Commentary track with Lars Von Trier and Peter Schepelern
ANNONCE
Jorden er ved at gå under. I hvert fald i Lars Von Triers dommedags film Melancholia.

Filmen foregår i en nær fremtid, hvor en kæmpe planet ved navn Melancholia, er på vej mod jorden og vil tilintetgøre vores lille planet. Alt i mens er den unge Justine (Kirsten Dunst) netop blevet gift og er i færd med at fejre sit bryllup på familiens kæmpemæssige herregård. På en eller anden måde er Justine dog i synk med planeten og hun udvikler en depression, som Melancholia nærmer sig.
ANNONCE
Nordisk Film - Melancholia - Jordens smukkeste undergang! Nordisk Film
Hendes ustyrlige opførsel og humørsvingninger bliver hurtigt for meget for hendes nye ægtemand, der vælger at rejse hjem med sin familie og overlade Justine til sin søster Claire (Charlotte Gainsbourg) og søsterens mand John (Kiefer Sutherland). Eksperterne siger, at Melancholia højst sandsynligt blot vil passerer forbi Jorden og at det vil blive et enestående syn, men Justine ved bedre. Hun kan mærke at enden er nær og vælger derfor at blive ét med naturen i dens sidste dage.
ANNONCE
Nordisk Film - Melancholia - Jordens smukkeste undergang! Nordisk Film
Lars Von Trier rammer plet med Melancholia. Filmen er ikke nær så tung og abstrakt som nogle af hans andre film. Faktisk forekommer døden helt smuk og poetisk når Von Trier præsenterer den med sine ultra slow motion billeder og klassiske musik.
 
For film nørder byder dvd og blu-ray udgivelsen også på noget lækkert ekstra materiale. Blandt andet kan man se, hvordan planeten Melancholia blev til. Der er den obligatoriske bag kameraet dokumentar og så har Von Trier og filmlektoren Peter Schepelern indtalt et informativt kommentarspor, der bestemt er et lyt værd.
ANNONCE
Nordisk Film - Melancholia - Jordens smukkeste undergang! Nordisk Film
Da filmen havde premiere i Cannes, kom Von Trier atter i mediernes søgelys med sine dumme, men trods alt misforståede bemærkninger om Nazisterne og sympati for Hitler. Det her medført at Von Trier er bandlyst fra at deltage i Cannes film festivalen nogen sinde igen, men gjorde selvfølgelig også, at filmen på godt og ondt fik en voldsom opmærksomhed og fuldkommen stjal billedet fra mange af de andre film til festivalen. Von Triers uheldige udtalelser ændrer dog ikke på, at Melancholia er hans bedste film til dato at undertegende faktisk glæder sig til, hvad han finder på næste gang.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce