Connery

Meet the Spartans

Meet the Spartans er en spoof på det historiske krigs drama 300 fra 2006. Og der er ikke sparret på de platte jokes.

1 ud af 6 stjerner
Der er de seneste år kommet en del spoof film. Efter 'genren' nærmest var død en stor del af 90'ernem blev den genoplivet med 'Scream' spoofen 'Scary Movie' fra år 2000.
Meet the Spartans
Siden da er der kommet en lind strøm af spoof film 'Scary movie 2, 3 og 4', 'Shriek If You Know What I Did Last Friday the Thirteenth', 'Date Movie', 'Epic Movie' og 'Superhero Movie'.
Men desværre er kvaliteten også været meget svingende.

Det seneste skud på stammen er 'Meet the Spartans' og der må bunden siges at være nået.
Historien er så skrabet og humoren så plat, at det er så krumme tær pinligt, at man slet ikke forstår, hvordan denne film nogensinde er blevet 'greenlighted', som det hedder når en film bliver godkendt i Hollywood.
ANNONCE
Meet the Spartans
Vi er helt dernede nu, hvor der ikke længere er nogle kendte med, andre end Fitness baben Carmen Electra, der nærmest har skabt sin karriere på denne slags film med
Meet the Spartans
Filmen er lavet 'af dem der så 300' som de selv siger og derfor er den løst baseret på 300's handling. Dette i sig selv er en håbløs idé, da '300' ikke har særlig mange mindeværdige og derfor særlig spoof egnende scener.

Det virker også som om manuskript forfatterne har indset dette og derfor har valgt at tage pis på kendisser, reality stjerner og popkulturen i stedet. Derfor er der et væld af look-a-likes bl.a. Britney Spears, Paris Hilton, Sylvester Stallone, America's Next Top Model dommerne, Deal No Deal værten og American Idols dommerne, samt Ryan Seacrest.
Men look-a-likes er så meget sagt. For ikke engang det har de gidet gøre sig umage med, hvilket gør at de, hver gang der kommer en look-a-like, er nødt til at råbe: 'Hey! Det er da Paris Hilton' eller 'Hey! Du ligner ham den fede fra Borat!'

Og så begynder det at være der henne, hvor der kan være lige meget.

Spoof film 'genren' kan faktisk dateres helt tilbage til 1908 med en stumfilm der hedder: 'The Sculptor's Nightmare', men det var ikke før omkring 1967, at en af den mest velkendte spoofs blev til.

Den blev baseret, ikke på en film, men på en James Bond novelle, nemlig Casino Royale skrevet af Ian Fleming, som senere er blevet til en reel James Bond film med Daniel Craig som 007.

Filmen har dog ikke meget med novellen at gøre, men den lagde grundstenen for spoof film siden hen.
ANNONCE
Meet the Spartans
I 1980 genopfandt tre mænd ved navn David og Jerry Zucker og Jim Abrahams spoof genren og lavede en film med titlen 'Airplane!', som var en spoof over katastrofefilmen 'Airport'.

Den er stadig en af de sjoveste spoof film til dato.

De fandt på en opskrift som de førte videre over i en tv-serie med titlen: 'Police Sqaud', hvilken senere blev til filmene 'Høj pistolføring', der havde spoof kongen: Leslie Nielsen i hovedrollen, som den evig uheldige Det. Frank Drebin.

De lavede også filmene 'Top Secret!' med Val Kilmer og 'Hot shots!' med Charlie Sheen.

Af andre spoofs kan nævnes: 'Robin Hood: Helte i underhylere' og 'Spaceballs' begge af Mel Brooks, 'Loaded Weapon' med Emilio Estevez og Samuel L. Jackson og 'Monty Python og de skøre riddere".

Det er alle sammen film der er lys år bedre end 'Meet the Spartans'. Den er bare ikke Sjov! Så let kan det i virkeligheden siges.
ANNONCE
Meet the Spartans
Spoofs har altid været platte, men hvis de bliver lavet på den rigtige måde kan de være hylende morsomme.
Det er svært at lave en god spoof og den ekspertise mangler de nye spoof magrer simpelthen.
Det er for sløset og uden nogen forståelses for komisk timing.

Jeg er godt klar over at det er meningen at filmen skal være let "underholdning", men når en komedie ikke engang er sjov så er den ikke værd at se.
'Meet the Spartans' kan ikke engang anbefales som søndags, tømmermænds film, for den er så hjernedød at den med garanti vil giver dig endnu mere hovedpine.

Det siger også lidt om filmen og dens modtagelses når den ligger #83 på imdb's 100 dårligste film nogensinde...

Allerede senere i år kommer der en anden spoof film baseret på '300'. Den har titlen: '305'.
Og til næste år kommer der en spoof på komedien 'Superbad', med titlen 'Goodie Two Shoes'.

Du kan møde Spartanerne fra den 17. april, landet over.

Drengerøvs factor: 60 %
ANNONCE
Meet the Spartans
Teknisk information:
Engelsk titel: Meet the Spartans
USA, 2008.
Instruktører: Jason Friedberg og Aaron Seltzer
Medv: Sean Maguire, Carmen Electra, Ken Davitian og Diedrich Bader
Genre: Komedie/Spoof.
Billedformat: 1.85:1
Lyd: 5.1 Dolby Digital
Længde: 84 min.
Dansk biograf premiere: 17. april 2008.
Distributør: Twentieth Century Fox
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce