Connery

Medarbejdere køber en Tesla til deres direktør, som hævede mindstelønnen til $70.000.

En tåre eller to bliver måske fældet i videoen.

Videoen er ved at gå sin sejrsgang over nettet og det er helt forståeligt. 

I en tid hvor økonomisk ulighed er normen og man ofte bliver bombarderet med nyhedshistorier om, at de store og magtfulde er ligeglade med medarbejderne på gulvet, er det herligt når man finder eksempler på det modsatte.
 

Under præsidentvalget i USA har et af de helt store emner i år været 'mindsteløn' og meningerne er mange. Skal mindstelønnen hæves? Vil det føre til tårnhøj husleje og skyhøjepriser i butikkerne?

Dan Price, direktøren for Gravity, fik en interessant idé i april sidste år. Hvad vil der ske, hvis jeg sætter minimumslønnen for ALLE medarbejdere til $70.000 om året? 

Resultatet var slående!
Nogle få gnavne medarbejdere, revisorer og lign., sagde op, da de ikke kunne acceptere, at nye medarbejdere og folk med en lavere uddannelse skulle tjene det samme som dem. 
Resten af virksomheden reagerede meget positivt. Overraskende nok bliver medarbejdere, der føler sig værdsat mere produktive og gladere for deres arbejde. 

Dan gik dog betragteligt ned i løn, så han også kunne være på niveau med sine medarbejdere.
Det er langt fra hans tidligere løn på $1.000.000 om året til små $70.000. 
Om lønfaldet har resulteret i et fald i levestandard melder historien ikke noget om. Men måske er det derfor, at hans medarbejdere har samlet penge ind så de kunne købe ham en bil.

ANNONCE
&feature=youtu.be
Del

Seneste nyt