Connery

Med drengerøvene på flyvetur

Hvad gør man når man er glad for mad, og nogle af Danmarks bedste restauranter ligger i Sønderjylland, på Ærø eller et helt andet sted langt væk fra den Københavnske civilisation. Hvad hvis man gerne vil besøge disse restauranter, blot for at nyde en god middag, inden man atter skal hjem til den travle hverdag? Som drengerøv er afstand ikke en forhindring, men blot en udfordring.

Med drengerøvene på flyvetur
I det sønderjyske grænseland, ligger nogle af Danmarks bedste restauranter. Her kan man få en gastronomisk oplevelse til en fornuftig pris. Mest kendt er nok Schackenborg Slotskro, som er nabo til den danske kornprins, eller Restaurant Fakkelgaarden; et gammelt vandrehjem, som nu tjener som restaurant og hotel med udsigt ud over Flensborg Fjord. En endnu forholdsvis ukendt perle er dog restaurant Bind, drevet af Pia og Christian Bind som tidligere har stået bag køkkenet på Fakkelgaarden.

Indrømmet! jeg er fascineret af gastronomiens verden. Jeg elsker, når mine smagsløg bliver forkælet med udfordrende retter, som jeg aldrig selv ville kunne præstere. Og når jeg bliver introduceret for en ingrediens så eksklusiv, at det kun er de bedste kokke forundt, at få lov at arbejde med dette vidunder.
ANNONCE
Med drengerøvene på flyvetur
Jeg er medlem af en drengeklub, hvor vi mødes hver 14. dag for at drøfte verdenssituationen, for at have fri fra koner, børn og lignende; og for at have en aften, som bare står i drengerøvens tegn. Når drengene mødes, skal der gerne ske noget fis og ballade. Da mange af knægtene elsker god mad, har vi som en årlig tradition i løbet af foråret, gerne maj måned, at besøge en af Danmarks bedre restauranter i provinsen.

Indtil videre har vi blandt andet besøgt Ærø og Schackenborg Slotskro og i maj 2009 gik turen til Restaurant Bind.

Det kan af tidsmæssige årsager være en udfordring  at komme fra Sjælland til Ærø eller Sønderjylland indenfor restauranternes almindelige åbningstid, hvis du har et 8-17 job at passe. Som ægte drengerøv, giver det blot lejlighed til at tilsætte turen endnu mere drengerøvsfaktor.
ANNONCE
Med drengerøvene på flyvetur
Hvorfor ikke lave en aftale med den lokale flyveplads, om at låne fly hos dem. Få nogle af piloterne, som er tilknyttet flyvepladsen til at flyve os ned til restauranten. Klubben betaler middagen for piloterne, og de får til gengæld nogle af de timer, det kræver for at få dét flycertifikat, som kræves for at flyve nogle af de større flytyper.

I år, 2009 havde vi således lånt 4 små Cessna-fly, med plads til 3 personer ud over piloten. Man har først set hvor lille Danmark egentlig er, når man har set Danmark for oven. Når man flyver over Fyns land, og kan se både Lolland og Langeland bagude, og samtidig kan se Vestkysten af Jylland forude. Vi er et lille land, hvor fordommene skaber den største afstand.

Efter en lille times flyvetur, landede vi i Padborg, hvor vi havde bestilt to store taxaer til at komme og hente os og køre os til Restaurant Bind, som var målet for vores efterhånden sultne maver. Desværre kunne taxaerne ikke finde os, så vi blev 20 minutter forsinket, ligesom vi alle ikke blev afhentet på samme tid.
ANNONCE
Med drengerøvene på flyvetur
Jeg var så heldig at komme med den første taxa. Da vi kom til Restaurant Bind stod Christian Bind udenfor og tog sig en velfortjent rygepause. Mens vi ventede på resten af selskabet gik jeg hen og snakkede med Christian, som jeg kender fra mine barndomsår, hvor jeg flere gange besøgte Fakkelgaarden med mine forældre.

Christian Binds franske arv fornægter sig ikke, og med en drenget charme sørger han for, at hans gæster har det godt. Derfor var det også den største selvfølge at spørge, hvorledes, nogen folk fra Øst-Danmark havde hørt om ham, og i hvilket ærinde vi var kommet til Sønderjylland.

Først mente Christian, at vi var forretningsmænd, og troede ikke på os, da vi stolt berettede at vi blot var kommet for at smage hans mad og i øvrigt skulle flyve hjem samme aften.

Men da vi ivrigt benægtede at vi skulle overnatte på hotel, at vi ikke var i Sønderjylland i embeds medfør, og efterfølgende bad om at der blev bestilt en taxa til efter middagen, og at middagen gerne måtte blive tilrettelagt således at vi kunne flyve hjem i aftenskumringen - så måtte Christian Bind droppe sin skepsis og erkende at forskellen på drenge og mænd, er prisen på deres legetøj.

Restaurant Bind vil blive anmeldt i en senere artikel, men da vi efter middagen satte kurs mod Padborg lufthavn og mætte og tilfredse, var der ikke tvivl om at det ikke var sidste gang vi besøgte denne perle.

Vi satte os herefter op i vores Cessna fly, som nok har måtte tanke ekstra for at flyve os hjem, og da vi fløj over Danmark i aftenskumringen, med  solen der steg ned bag os - var dette uden tvivl en dag i drengerøvens tegn, som vi vil huske mange år fremover.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce