Connery

McD mad gør dig fed

Ja, du sidder måske med munden åben af foragtelse og skuffelse, men det er sandt

Da filminstruktøren Morgan Spurlock satte sig for kun at leve af McDonald's mad en hel måned, havde han aldrig regnet med de følger som eksperimentet fik. Hans kolesteroltal steg med 30 procent, han tog 11 kilo på og hans fedtprocent steg fra 11 til 18.

Det hele startede med, at han for 1½ år siden sad hos sin mor sammen med familien og nød et Thanksgiving måltid. Thanksgivingmåltider kan hjemme sammenlignes med vores julemiddag. Der er bare mere mad! Så det kræver ikke den store matematiske kunnen at regne ud, at man bliver meget mæt efter sådan et måltid, og Morgan skulle ikke være en undtagelse. Efter måltidet sætter han sig over i sofaen for at slå mave til lidt tv. På tv'et dukker en talsmand fra McDonald"s op hvor han forklarer at deres mad ikke var skyld i to overvægtige kvinder var blevet syge. Han siger, at deres mad er god og nærende.
ANNONCE
McD mad gør dig fed
Det skulle denne talsmand aldrig have udtalt, for den udtalelse fik Morgan til at leve af McDonald's mad en hel måned. For som han selv proklamerede, så burde man jo kunne leve af den mad en hel måned da den både var nærende og sund.

Generelt bliver ikke bare amerikanere, men også resten af verden federe og federe. Men det er specielt USA der er ramt. Den amerikanske nation er blevet en nation i XXL-størrelse, hvor over totredjedele af befolkningen er overvægtig. 300.000 mennesker dør hvert år af overvægt, og fedmeepidemien koster samfundet omkring seks milliarder kroner årligt. Hospitalssenge må ombygges og operationsmetoder ændres for at få plads til patienter i overstørrelse, og sundhedsvæsenet er allerede overbelastet.

En af de åbenlyse grunde må helt klart være at udbredelsen af fastfoodkæder. Det er hvad Morgan Spurlock mener. Hans film, "Super Size Me", er en dokumenter om den amerikanske ædekultur, som er at blive værre og værre og filmen er en succes, for på to uger havde den indspillet 18 millioner i USA. Efter hans overbevisning burde kæder som McDonald"s vejlede om, at deres mad ikke er sundt og nærende, og endda fortælle lidt om hvad det er.

Som jeg allerede har pointeret i starten af artiklen, så gik hans eksperiment ret galt. Det endte blandt andet med at hans vægt steg 11 kilo, han fik nedsat sexlyst og depression. Desuden røg hans koncentration og han begyndte at føle sig dum.

Reglerne for eksperimentet var enkle. 1) Han måtte kun spise Super Size-måltider, når han blev spurgt. 2) Han skulle prøve alt på menuen inden for den pågældende måned. 3) Han måtte kun spise produkter fra McDonald's og skulle have mindst tre måltider om dagen.

McDonald"s har prøvet at lave et nyt produkt, der hedder "Go Active" som efter sigende skulle være sundere, men tiden må vise om det rent faktisk er det...
ANNONCE
Del

Seneste nyt