Connery

Mazda MX5 RF

Mazdas roadster har fået targatag

Mazda MX5 er en lettere legendarisk bilmodel, der har levet i over 25 år. Selvom roadsteren for mange virker som en lidt petit sag, er den gennem tiden blevet lovprist som en af de sjoveste små sportsvogne på markedet. 

Og nu er der lige blevet løftet slør for en ny model. Mazda MX5 RF hedder den. RF står får 'Retractable Fastback'. En lille targamodel om man vil. 

Retractable kan oversættes til foldbar, og Fastback er betegnelsen på en klassisk karrosseritype, hvor taget har et særligt forløb ned mod bilens bagende. Når man ser MX-5 RF i profil, er det tydeligt, hvorfor Mazda har valgt netop denne betegnelse til den nye MX-5 med foldetag.

MX-5 RF bygger videre på den succes, Mazda opnåede med Roadster Coupe-udgaven af forrige generation MX-5, der var den første officielle MX-5-variant uden kaleche. Til 4. generation af verdens mest solgte roadster nogensinde har Mazda udviklet en helt ny 

tagkonstruktion, hvor tagets forreste del og bagruden foldes ned i en meget elegant manøvre, mens den bageste del af taget bliver stående.

Taget kan åbnes og lukkes ved et tryk på en knap, mens bilen er i fart med en hastighed op til 10 km/t og optager ikke plads i bagagerummet, når det er foldet ned.

Teknisk er MX-5 RF identisk med den ”normale” MX-5. Det vil sige, at den vil kunne leveres med to forskellige SKYACTIV-benzinmotorer, en 1.5-liters med 131 hk og en 2.0-liters med 160 hk, der begge er koblet til en ultra præcis 6-trins manuel gearkasse.

Ifølge Mazda får vi også denne model til Danmark, men introduktionsdato og pris er endnu ikke fastlagt. 

ANNONCE
Mazda MX-5 RF
Del

Seneste nyt